Povežite se sa nama

Društvo

Zašto se novčić lijepi za ljudsko tijelo: Rajčević jednostavnim objašnjenjem začepio usta teoretičarima zavjere i antivakserima (VIDEO)

Objavljeno

Jedan od glavnih “argumenata” teoretičara zavjere i protivnika vakcinacije protiv korone, jeste to da se metalni predmeti, poput kovanica ili kašika, poslije vakcinacije lijepe za ljudsko tijelo.

Zagovornicima ovakvih teorija to je “dokaz” da nam putem vakcina u organizam ubaciju čipove i tome slično.

Upravo ovom temom pozabavio se ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske, Srđan Rajčević.

On je u kratkom video klipu, koga je objavio na društvenim mrežama, zadao snažan udarac protivnicima vakcinacije. Rajčević je pokazao da se novčić zaista lijepi za ljudsko tijelo, ali na mjestu na koji niko nije primio vakcinu protiv korone – na podlakticu.

– Ovo naravno ima svoje naučno objašnjenje. Ono se zove Van der Valsova sila. U mojoj lijevoj ruci je takođe objašnjenje nauke i medicine šta je spas u vrijeme pandemije – rekao je Rajčević, pokazujući značku s porukom da se vakcinišemo.

Objašnjenje Van der Valsove sile može da se pronađe u stručnoj literaturi, ali i jednostavnim pretreaživanjem na internetu. To su slabo privlačne sile između dviju molekula, koje se javljaju zbog interakcije električnih dipola. Mogu dovesti do stvaranja stabilnih, ali slabo povezanih dimernih molekula ili grupa.

Izvor: Srpskainfo

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.