Povežite se sa nama

RS

Vukanović: Kako sam postao žigolo?

Objavljeno

U posljednjoj objavi na svom blogu nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović bavi se jednim novinskim tekstom, koji je objavljen u banjalučkom magazinu Faktor.

Glavna tema teksta je upravo Vukanović, odnosno kako je navodno, preko porno reklama, koje se pojavljuju na njegovoj internet stranici, uspio zaraditi 50.000 maraka od kojih je kupio novog Glofa 7.

U pojašnjenju koje je dao Vukanović kaže kako se ne radi o Golfu 7, nego o Golfu 6, kojeg je iznajmio kod jedne rent-a-car kuće, jer je njegov automobil na popravci. Kako se radi o većem kvaru, zbog kojeg će vozilo kod majstora biti oko mjesec dana, te kako mu je automobil neophodan zbog stalnih putovanja po BiH, Vukanović je odlučio da iznajmi vozilo.

image
image

On ne negira da zaradi “koji dinar” od monetizacije i broja pregleda videa koje objavljuje, ali su, kako tvrdi, ti iznosi daleko manji od spomenutih 50.000 KM i iznose 200 do 300 maraka mjesečno.

Na kraju je dao pojašnjenje za “famozne” reklame koje se pojavljuju, a koje je poznato svakome ko imalo poznaje način kako funkcioniše Google. Naime, prostoru na kojem se pojavljuju reklame koje postavlja Google, ova kompanija persolanilizira u skladu sa afinitetima posjetilaca, a ne vlasnika stranice. To znači da će dvije različite osobe, koje posjete istu stranicu, vrlo vjerovatno vidjeti različite oglase. To dalje znači da reklame koje su novinari vidjeli na Vukanovićevoj stranici govore, zapravo, o njihovim afinitetima i o sadržajima koje oni pretražuju na internetu, a ne o samom Vukanoviću.

Cijelo Vukanovićevo pojašnjenje možete pogledati u videu.

Izvor: Oslobođenje

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.