Povežite se sa nama

Region

Vučić: Kakav je smisao rezolucije o Srebrenici, nemam poruku za Crnu Goru

Objavljeno

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru pred početak samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom “Jedan region, zajednička vizija”, da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici i poručio da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.

“Tako da, svako neka donese svoju odluku i u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti”, rekao je Vučić obraćajući se na dolasku na samit,  na pitanje novinara šta će poručiti Crnoj Gori kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici.

“Nemam nikavu poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će se postaviti po tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Imaju oni neke druge ovde koji će da govore kako i šta očekuju. Mi to ne radimo, ništa. Mi znamo šta je naš odnos po tome”, rekao je Vučić.

Poručio je da ima on jedno pitanje na koje niko nema odgovor.

“A kakav je smisao toga danas? Pošto nam govore i ovo se ne odnosi na Crnu Goru, već na sve druge. A kakav je smisao te rezolucije? Kažete, nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena presudama, o čemu se tu drugo radi pošto se ne pominje se ni jedno ime u samoj rezoluciji. Tako da, svako neka donese svoju odluku u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti”, naglasio je Vučić, prenosi Tanjug.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.