Povežite se sa nama

RS

“Vlast obmanula boračku populaciju” Glavaš kaže da novo zaduženje vodi Srpsku u bankrot

Objavljeno

Nakon slavodobitne objave o zaduženju na Londonskoj berzi za 300 miliona evra i jednokratne pomoći penzionerima i borcima vrlo brzo postalo je jasno da je aktuelna vlast monstruozno obmanula boračku populaciju.

Naveo je ovo narodni poslanik DNS Aleksandar Glavaš.

Nadležno ministarstvo ispostavilo je čak devet dodatnih uslova, tako da većina boraca pomoć neće ni dobiti. Spisak uslova da bi bivši borac VRS dobio samo stotinu maraka duži je od onog za dobijanje stambenog kredita. Kakvi su umovi osmislili famozne uslove teško je reći ali ovakvo poniženje borcima, koji su stvorili Republiku Srpsku, niko nikada nije priredio, kazao je Glavaš.

On je istakao da je žalosno je da se od kredita od skoro 600 miliona maraka isplaćuje jednokratna pomoć samo penzionerima i socijalno ugroženim borcima, a ostale kategorije koje žive na ivici siromaštva aktuelnoj vlasti nisu ni na kraj pameti.

– Građani Republike Srpske su potpuno obespravljeni, poniženi i grubo gurnuti na margine društva i zato ne sumnjam da će i ovaj kredit, kao i svi prethodni, biti potrošen na bahanalije, putovanja, namještene tendere, dnevnice, namještaj i slično – rekao je Glavaš.

Oni koji na ovaj način zadužuju Republiku Srpsku su njeni najveći neprijatelji, rekao je Glavaš, i dodao da samo troškovi kamate za pet godina iznose više od 71 milion evra.

– Novo zaduženje galopirajuće vodi Republiku Srpsku u bankrot i propast uz poražavajuću činjenicu da ukupan dug RS iznosi 5,7 milijardi ili 53,06 odsto BDP – kazao je Glavaš.

On je istakao da novim kreditom vlast želi kupiti sljedeće izbore dok istovremeno socijalno ugroženim borcima i penzionerima baca mrvice sa svog bahatog stola glumeći navodnu velikodušnost i brižnost.

– Njihove nagomilane dugove po starom receptu vraćaju građani RS. I dok se u Srbiji svaki dan otvarajau fabrike i novi pogoni, Republika Srpska se bjesomučno zadužuje i tone u dužničko ropstvo, a aktuelna vlast otvoreno se ruga svojim građanima – zaključio je Glavaš.

(Srpskainfo)

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.