Povežite se sa nama

Region

(UŽIVO) Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Predsednik Vučić se obraća javnosti

Objavljeno

Glavna tema je nedavno hapšenje kriminalne grupe

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji počela je 18.00 časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prošle subote da će građani Srbije, cela Evropa i ceo svet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande.

Preporuka je da se deca, mlađi od 18 godina i osobe osetljivog zdravstvenog stanja udalje u trenutku kada ministar policije Aleksandar Vulin najavi prikazivanje uznemirujućeg sadržaja.

21. 00 – ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA BEZBEDNOST

 – Prva tačka dnevnog reda: Dijalog Beograda i Prištine

– Srbija se nalazi u veoma teškoj poziciji i očekujemo nastavak dijaloga početkom maja, ali od Srbije se očekuje da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova i da je to suština celog procesa. Sve što žele od nas staje u jednu rečenicu. Ta želja će biti izražena u još jačoj meri. Štitićemo naše državne i naše nacionalne interese. Govorili smo o poziciji našeg naroda na Kosovu i Metohiji.  – istakao je predsednik Vučić.

Druga tačka dnevnog reda: Vakcine i vakcinacija

– Bitne su nam vakcine i kao i način da dođemo do njih – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Treća tačka dnevnog reda: Birba protiv organizovovanog kriminala

Četvrta tačka dnevnog reda: Nabavka opreme

– Predviđena je nabavka opreme i tehničkih sredststava za Vojsku i policiju, kao i opremanje i jačanje borbene gotovosti Vojske i njenih kapaciteta – istakao je predsednik.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić.

– Donećemo večeras odluku, danas će razgovarati Tužilaštvo, oni znaju šta im je činiti i šta će biti objavljeno. Nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, zbog zahteva roditelja, ali će narod videti sa kojim monstrumima smo imali posla – naveo je ranije Vučić.

– Biće mnogo ljudi pozvano, a ne verujem da ćemo to završiti tako kratko, trajaće dva ili tri sata. Naš je cilj da obezbedimo ljudima sigurnost, kako od tog da sprečavamo iznude, reketiranja pa do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini.

– Biće zanimljivi dani i nedelje pred nama – dodao je predsednik.

(Objektiv.rs)

Foto: Danilo Krša

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.