Povežite se sa nama

BiH

Uskoro nova optužnica za zločin nad pripadnicima JNA

Objavljeno

Tužilaštvo BiH intenzivno radi na novoj optužnici za ratni zločin nad pripadnicima JNA koji su ubijeni u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine, saznaje RTRS.

Novom optužnicom obuhvaćena su lica koja su ranije bila predmet istrage, a koja je obustavljena u januaru 2012.

Skoro deset godina od sramne odluke filipinskog tužioca Džud Romana, predmet “Dobrovoljačka” ponovo je aktiviran.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da postoje nezvanične potvrde da je istraga u predmetu “Dobrovoljačka” otvorena ali da se Tužilaštvo nikada nije javno o tome izjasnilo.

Alija Delimustafić, ratni ministar unutrašnjih poslova RBiH, kada je 2002. uhapšen u Beogradu, rekao je da su masakrom nad vojskom rukovodili Ejup Ganić i Hasan Efendić. U svojoj knjizi , Efindić to i potvrđuje.

“Mi smo donijeli odluku da se kolona mora zaustaviti ali u momentu kada vozilo sa Izetbegovićem bude van opasnosti na Skenderiji. U toku ove akcije poginulo je pet oficira JNA, 4-5 je ranjeno. Na našoj strani nij bilo poginulih”, odlomci su iz knjige iz “Ko je branio Bosnu” na strani 269.

Zločin u Dobrovoljačkoj bio je kulminacija napada na pripadnike i objekte JNA u Sarajevu koji su kasnije usmjerni ka sarajevskim Srbima i njihovoj imovini.

(RTRS)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.