Povežite se sa nama

Zanimljivosti

Umro Velibor Džarovski, kralj namještanja fudbalskih utakmica na Balkanu

Objavljeno

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz Sjeverne Makedonije. Takozvani kralj fudbala umro je poslije kraće bolesti, a vijest je potvrdila i porodica.

Džarovski je po sopstvenom priznanju u nekadašnjoj Jugoslaviji namjestio više desetina fudbalskih utakmica.

Bio menadžer i Čoli

Džarovski je bio i menadžer muzičkim najvećim zvijezdama bivše države, predstavljao je Zdravka Čolića, Bijelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge.

Zahvaljujući tom poslu upoznao je mnogo utjecajnih ličnosti, a najviše je mešetario u fudbalu, kako je i sam priznao.

Prva utakmica koju je namjestio bila je između Jugokokte i Tikveša.

Platio je tadašnjih 500.000 dinara da se odigra po njegovim zamislima.

Uspio je da namjesti i jednu utakmicu niželigaša u Makedoniji rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec – Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine, prenosi Bilc.

“Nemoguće je da se prethodnih 50 godina namještalo, a da se u posljednjih godinu nešto promijenilo. Ne mora da bude namješteno 20 utakmica.

Dovoljno je da budu tri i da se odluči ko je šampion, a ko će da ispadne. To je već neregularno. Ni Srbija se ne razlikuje od ostalih zemalja stvorenih poslije raspada Jugoslavije. Ubejdljivo najneregularnije prvenstvo je u Hrvatskoj jer nigdje nema da u istoj ligi jedan klub ima dva tima, a to su Dinamo i Lokomotiva.

Kako se namješta?

Vidite šta su uradili prošlog vikenda, kako su odigrali iz jedan u dva. To samo budale ne žele da vide”, govorio je 2015. godine Džarkovski.

“Kralj nameštaljki” objašnjavao je i kako se dogovaraju rezultati utakmica.

“Postoje namještene utakmice, u to su uključeni svi – i uprave, stručni štabovi i igrači, odnosno lažirane utakmice, sa time je upoznato nekoliko igrača.

Ko to danas radi? Svi! Namještaju političari koji su na vlasti a uključeni su u rad klubova. Oni rade to zbog svoje promocije. Moguće je da najbolji igrač na terenu namjesti utakmicu.

Onaj ko zna da gleda, lako može da utvrdi da je utakmica nameštena”, govorio je on.

Izvor: Raport.ba

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.