Povežite se sa nama

Društvo

UKC preduzima tehničke mjere radi sprečavanja samoubistava pacijenata

Objavljeno

Univerzitetski-klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da će preduzeti određene tehničke mjere s ciljem sprečavanja neželjenih događaja, poput jučerašnjeg samoubistva pacijenta, te istakao da se pristupilo podešavanju mehanizama za otvaranje prozora isključivo na kip.

Iz UKC-a su podsjetili da se pacijent čiji su inicijali O.S. /78/, hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju u Centralnom medicinskom bloku UKC-a Srpske u Banjaluci, ubio juče u 16.10 časova skočivši sa prozora bolesničke sobe.

U saopštenju je navedeno da je ovaj pacijent bio hospitalizovan od nedjelje, 2. maja.

“Tokom hospitalizacije bio je svjestan, orijentisan, komunikativan, sarađivao je sa osobljem Klinike, psihički adekvatan, bez ikakvih znakova psihopatologije i bez istorije psihijatrijskih oboljenja. Prethodno je od 6. do 16. aprila liječen u našoj ustanovi zbog kovid pneumonije”, istaknuto je u saopštenju.

Iz UKC-a su podsjetili da je odmah nakon pada pacijenta dežurna ljekarska ekipa izašla na mjesto tragedije i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koji su izvršili uviđaj.

Iz ove zdravstvene ustanove su naveli da se pacijenti oboljeli od kovida 19 istovremeno bore i sa psihičkim posljedicama te bolesti kao što su, prema aktuelnim studijama, nesanica, poremećena pažnja ili koncentracija, anksioznost, problemi sa pamćenjem, depresivnim raspoloženjem, zbunjenošću i promijenjenom sviješću.

“Mi se nastavljamo boriti za naše pacijente, to je naš poziv, najljepši i najsvetiji, i koristimo ovu priliku da apelujemo na pojedine političke aktere da nam ne odmažu i da nemile događaje poput ovog ne koriste u svrhe samopromocije i skupljanja jeftinih političkih poena”, istaknuto je u saopštenju.

(Banjaluka.net)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.