Povežite se sa nama

Region

U Horgošu se sukobile dvije grupe migranata, pucali jedni na druge? (VIDEO)

Objavljeno

“Dvije grupe migranata sukobile su se u Horgošu, pucajući jedna na drugu u ranim večernjim satima”, objavio je vojvođanski internet portal Szabad Magiar Szo (SMZ), navodeći da u naselje “stižu policijske snage”.

Dodaje se da su se pucnji iz automatskog oružja čuli tokom večeri i posle 19 sati, dok su građani čekali da djeca dođu iz škole ili su išli na čas narodnih igara.

Objavljen je snimak nadzorne kamere u ulici Bele Bartoka, na kome se vidi petnaestak muškaraca sa kapuljačama, od kojih nekolicina nosi „kalašnjikove“, kako idu trotoarom „nešto prije 18 časova“.

Prenesen je i snimak sa Fejsbuk grupe „Horgoš, moje mjesto“ (Horgos A Mi Falunk), na kome se u centru naselja čuje više kratkih rafala iz automatskog oružja.

Šefica mjesne pošte Olga Stojanović izjavila je za SMZ da je nekoliko policajaca stiglo u naselje u večernjim satima i najavila da će u petak, 25. novembra, početi prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži sazivanje vanrednog zbora građana.

„Mještani su javili da je veći dio naselja bio miran oko 21 časa, ali su drugi rekli da je policija neprekidno pristizala u naselje u 21.30. Otprilike u to vrijeme bilo je moguće vidjeti grupu od 50 migranata“, tvrdi se i kaže da je od građana dobijena informacija kako se pucnji „neprekidno čuju oko 22.30“.

Migranti se uglavnom zadržavaju u ulici Bele Bartoka, na putu koji vodi ka granici sa Mađarskom.

„Mještani su uplašeni i kažu da se osjećaju kao da se u naselju formirala druga vojska, kao da već preuzimaju vlast, zauzimaju im rodno mkesto“, tvrdi SMZ, naglašavajući da su „meštani uplašeni i ljuti jer ih niko ne shvata ozbiljno“.

Prije nedjelju dana je u Horgošu održan skup na kome su građani „jasno stavili do znanja da u pograničnom selu ima na hiljade migranata, kriminal cveta, a policije u naselju nema“, podsjeća portal delmagyar.hu, i ističe da su dva dana posle toga centrom naselja patrolirala dvojica policajaca, te da „nakon toga nisu viđeni“ i „sve se vratilo na staro“.

Izvor: N1

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.