Povežite se sa nama

BiH

Tegeltija i britanska ministarka Vendi Morton razgovarali o zajedničkim projektima

Objavljeno

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministarkom za evropsko susjedstvo i Ameriku pri britanskom Ministarstvu vanjskih poslova Vendi Morton o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istakao da privredna saradnja Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine napreduje, te ukazao na značaj realizacije projekata u oblastima od obostranog interesa, poput infrastrukture i zaštite životne sredine, te drvne i metalske industrije, kao i drugim projektima u BiH, a uz korištenje fondova IPA i sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

S današnjeg sastanka
S današnjeg sastanka
FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

Sagovornici su tokom sastanka izrazili obostranu spremnost da se u potpunosti podrže sve inicijative koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa u oblasti trgovine i investicija, kao i u oblasti zaštite životne sredine, koja se nameće kao sve bitnija tema, ne samo u regionu, već i na svjetskom nivou.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom upoznao ministarku Morton sa prioritetima u radu Vijeća ministara, naglasivši da članstvo BiH u EU ostaje strateško opredjeljenje institucija u BiH, te zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju pruža evropskim integracijama BiH.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u BiH i regionu, u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje izazova prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, saopćeno je.

(Avaz.ba)

FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.