Povežite se sa nama

Crna hronika

SUŽEN KRUG OSUMNJIČENIH Ubica nikad bliže: Tri vrste dokaza ga otkrivaju, slijedi njegovo hapšenje

Objavljeno

Policija je uspjela da na mjestu paljenja tijela tročlane porodice Đokić – Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno vještače. Kako se saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima.

FOTO: ALO.RS/ILUSTRACIJA

Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, njegovo hapšenje uslijediće nakon završenih vještačenja.

– Tijela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK-a tragova. Sada se svaki detalj vještači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja – objašnjava izvor.

Kako se saznaje, istražitelji su uspjeli da uzmu otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vrijeme koje je bilo na dan kada su nađena tijela Đokića i dva tri dana kasnije.

– Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se vještači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih vjeruju da je zločin izveden savršeno – dodaje izvor blizak istrazi.

FOTO: ALO.RS

Prema riječima izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK-a tragovi se vještače i biće upređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

Prema riječima advokata Tome File, ubicu treba tražiti među Đokićevim najbližima. Bilo da je riječ o rodbini ili saradnicima. On je takođe rekao da policija ozbiljno radi na ovom slučaju da su sa mjesta gde su zapljena tijela, ali i tako gde je nađen automobil uzeli sve moguće dokaze koji mogu koristiti na rasvjetljavanju ovako velikog zločina.

– Goran je povezao ubicu, ali u zločinu su učestvovale najmanje dvijje osobe. Ovako nešto se dugo planiralo i fizički nije mogao da uradi jedan čovek. Verujem da je policija uspjela da uzme nekoliko dokaza koji će dovesti do hapšenja ubica. I dalje tvrdim da pištolj nije bačen jer da jeste do sada bi bio pronađen – rekao je Fila.

Automobil

– On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedjelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od mještana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil „pasat“ kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najvjerovatnije neko presreo u Moravcu i natjerao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni – kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

Obdukacija Gorana, Gordane i Lidije Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgorili do neprepoznatljivosti njihova tijela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje – motiv zločina, mjesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika mjenjačnice.

FOTO: ALO.RS

Majka

Goranova majka policiji, ali i novinarima je ispričala da vjeruje da je motiv napada samo novac. Svi su znali da Đokić zbog bolova u nozi nije mogao svaki dan da ide u banku, pa je novac nosio sa sobom.

Zbog tog saznanja tri puta je napadan. Međutim, četvrti put ubica je zločin do sitnih detalja isplanirao, ali inspektori još ne mogu zvanično da tvrde da li je u pitanju korstoljublje ili osveta.

Cvijeće

Pred vratima mjenjačnice u Aleksincu, ostavljena su tri buketa cvijeća kao i jedna bijela ruža, vjerovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je tijelo spaljeno do neprepoznatljivosti.

Hronologija zločina

  1. septembra – oteti i ubijeni Đokići
  2. septembra – rođaci prijavllju nestanak tročlane porodice
  3. oktobara – nađena tijela Đokića i njihov automobil
  4. oktobra – sahranjeni Đokići

Podsjetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedjelju 26. septembra nešto poslije ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primijetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najprije, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu.

Izvor: Aloonline

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.