Povežite se sa nama

RS

ŠUMAR: Predat prijedlog za opoziv predsjednika SO Novi Grad!

Objavljeno

Opozicija u Novom Gradu podnijela prijedlog za opoziv predsjednika Skupštine opštine Novi Grad.
Odbornici SDS-a, PDP-a, DNS-a, SRS “dr.Vojislav Šešelj” i predstavnik nacionalnih manjina danas su na protokol opštine Novi Grad podnijeli prijedlog i inicijativu za opoziv predsjednika Skupštine opštine Novi Grad Kukavica Zorana. Inicijativa je uslijedila nakon nemilih događaja kada je rukovodstvo skupštine opštine angažovalo privatno obezbeđenje “Sektor sekjuriti” uz asistenciju 10 pripadnika MUP-a RS i na taj način spriječili odbornike opozicije da prisustvuju na 16.sjednici skupštine opštine.


Šef Kluba odbornika Srpske demokratske stranke Mladen Šumar obrazložio je inicijativu kao iznuđenu reakciju opozicije prouzrokovane skandaloznim rukovođenjem sjednicama najvišeg zakonodavnog tijela opštine i onemogućavanjem odbornicima opozicije da učestvuju u radu skupštine.

“Ovim je narušeno osnovno načelo parlamentarnog rada da građani lokalne zajednice preko slobodno i demokratski izabranih predstavnika učestvuju u radu skupštine i ostvaruju svoje potrebe i interese lokalne zajednice. Način kako se rukovodstvo skupštine odnosi prema odbornicima opozicije je neprimjereno i nezabilježeno u parlamentarnoj praksi. Ovo je posljedica nelegalnog konstituisanja skupštine na početku mandata, čime su brutalno prekršene odredbe zakona o lokalnoj samoupravi, Statut opštine i Poslovnik o radu skupštine, što je potvrdilo i nadležno ministarstvo ali je dalo prešutnu saglasnost da parlament nezakonito radi. U nemogućnosti da se režim snagom argumenata nosi sa odbornicima opozicije na sjednicama skupštine i zbog gnjeva što je Milorad Dodik treći put zaredom izgubio izbore u Novom Gradu, frustrirana vlast u Novom Gradu poseže za mjerama koje su nažalost dovele i do incidenata na granici fizičkog sukoba. To je nedopustivo i zbog toga smo pokrenuli inicijativu za opoziv predsjednika Skupštine opštine kao jednog od glavnih uzroka svih problema u funkcionisanju rada lokalnog parlamenta “.

1 komentar

1 komentar

  1. Jovan

    25. Novembra 2022. u 17:22

    Ovaj Šumar željan para baš. Prima platu odbornika, platu sekretara OO SDSa Novi Grad,predsjednik je OO SDSa NG i Šef kluba odbornika. Zinulo mu dupe i malo mu … Sramota

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.