Povežite se sa nama

BiH

Stoltenberg- Krišto: Veoma važna saradnja BiH i NATO (VIDEO)

Objavljeno

Generalni sekretar NATO Јens Stoltenberg sastao se danas u Sarajevu sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

Predsjedavajuća Savjeta ministara zahvalila je generalnom sekretaru NATO na posjeti, dodajući da  je sastanak bio produktivan i konstruktivana.

– Razgovarali smo o pitanjima koja su od zajedničkog interesa za saradnju BiH i NATO, a koja su vezana za stabilnost i bezbjednost, kako u BiH, tako i u regionu. Saradnja sa NATO nama pruža prilku za unapređenje bezbjednosti i jačanje odbrambenih kapaciteta – rekla je Krištova.

Stoltenberg je rekao da NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

On je rekao da je Alijansa zabrinuta zbog “secesionističke i retorike podjela” i, kako je rekao, spoljnim uticajem, posebno Rusije.

– To prijeti da potkopa stabilnost i oslabi reforme. Svi lideri moraju raditi na jedinstvu i napretku – istakao je Stoltenberg.

On je rekao da je NATO “izuzetno predan stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu”.

– S toga produbljujemo našu saradnju i politički dijalog. NATO štab Sarajevo pruža podršku Misiji EU Altea. NATO is aveznici ostaju potpuno predani uspjehu te misije i pozdravljamo produženje mandata Misije. Podržavamo vaša reformska nastojanja, uksljučujući i paket za izgradnju odbrambenih sposobnosti – naveo je generalni sekretar NATO.

Tokom posjete BiH u okviru turneje po zapadnom Balkanu, Stoltenberg će, kako je najavljeno, posjetiti sjedište NATO u Sarajevu i sastati se sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon toga, Stoltenberg putuje u Prištinu.

Za sutra je planirana posjeta Beogradu, nakon koje će otputovati u Sjevernu Makedoniju.

Izvor: RTRS

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.