Povežite se sa nama

RS

SNSD jedno priča u Banjaluci, drugo u Sarajevu

Objavljeno

”Кako Dodik i SNSD ‘ukidaju’ Oružane snage BiH, UIO i VSTS govori njihov nikad veći budžet. Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona КM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion КM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona КM,.

Još se nije osušila tinta na zaključcima SNSD-a o vraćanju nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza i pravosuđa, a Zoran Tegeltija i Milorad Dodik stavili su svoj potpis na zapošljavanje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH su povećali budžet za 19 miliona КM. Tako je budžet institucija BiH za 2022. godinu u potpunosti demaskirao politiku laži i obmana SNSD-a.  Dok u pričaju o vraćanju nadležnosti i jačanju Republike Srpske, u Sarajevu revnosno grade i učvršćuju ono što ‘vraćaju’.

Izjavila je ovo Aleksandra Pandurević, član GO SDS, komentarišući prijedlog budžeta institucija BiH za 2022.godinu koji je usvojilo Predsjedništvo BiH i o kojem će se PS BiH izjasniti iduće sedmice.

”Кako Dodik i SNSD ‘ukidaju’ Oružane snage BiH, UIO i VSTS govori njihov nikad veći budžet. Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona КM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion КM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona КM, Sud BiH sa 2,4 miliona КM, a Tužilaštvo BiH sa 1,7 miliona КM”, navodi Pandurevićeva i dodaje da je do kraja godine planirano zapošljavanje 1.300 lica u institucijama BiH.

Podsjeća da za vrijme kada je SDS bio vlast u Savjetu ministara, budžet institucija BiH nije povećan ni jedan fening.

„Zapošljavalo se samo na upražnjena radna mjesta kada neko ode u penziju ili da otkaz. Zoran Tegeltija i Milorad Dodik pak ove godine predlažu povećanje budžeta institucija BiH za 77 miliona КM, dok su ga prethodne dvije godine povećali za 61 milion КM. Dakle, rezultat trogodišnje vlasti SNSD u Sarajevu jeste povećanje budžeta institucija BiH za 138 miliona КM i hiljade novih zaposlenih”, ističe Aleksandra Pandurević.

Dok u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako kaže, režim manipuliše građanima bacajući parole ”vojsko i carinici voljno”, u institucijama BiH najviši funkcioneri Republike Srpske prave nikada jače Oružane snage i UIO.

”Vrlo lako se sa svojim partnerima iz Federacije dogovore o većem budžetu, predizbornim zapošljavanjima, samo ne mogu da se dogovore da urade nešto korisno za ovaj narod – da smanje akcize na gorivo”, zaključuje Pandurevićeva.  

(BN)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.