Povežite se sa nama

BiH

Savjetnik Rame Isaka odlikovao sam sebe i uhapšene u akciji “Crna kravata”

Objavljeno

Stručna komisija Federalne uprave policije koju čine Emil Sućeska (predsjednik), Ervin Mušinović (član) i Deen Kartal (član) donijela je rješenje o dodjeli nagrada zaslužnim policijskim službenicima i organizacionim jedinicama, ali i drugim pojedincima povodom 1. jula – Dana policije.

Inače, nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: ZLATNA POLICIJSKA ZNAČKA, ZLATNA ZNAČKE FMUP-a/FUP-a, PISMENA POHVALA, PRELAZNA ZASTAVA, ZLATNE ZNAČKE U RAMU ZASLUŽNIM POJEDINCIMA I KOLEKTIVIMA i ZAHVALNICE I POKLONI PENZIONISANIM PRIPADNICIMA FUP-a.

Kako je “stručna komisija” odgovorila ovom zahtijevnom zadatku koji mogu obavljati samo istaknuti uposlenici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, visokomoralnih standarda, pogledajmo u nastavku.

Predsjednik komisije Emil Sućeska i član komisije Ervin Mušinović, inače prvi saradnik ministar Rame Isaka, očigledno nisu imali nikakve sumnje u svoje kvalitete i zasluge budući da su sebe odredili za dobitnike nagrada. Tako će obojica dobiti po jednu zlatnu značku Federalnog MUP-a. Ovu vrijednu nagradu ponijet će i njihova kolegica iz kabineta ministra Rame Isaka – Rijada Halilović.

Ali, to je, vjerovali ili ne, jedan od manjih problema u cijelom ovom poslu.

Zlatne policijske značke, navrijednije priznanje FMUP-a, dobit će i dvojica policajaca koji su pod istragom Tužilaštva BiH zbog saradnje sa narko kartelom Tito i Dino – to su Vahidin Munjić i Mustafa Selmanović.

Time se još jednom ovom kontroverznom dvojcu od strane FMUP-a ukazuje velika čast. Obojici je, podsjećamo, priređen doček nakon što su pušteni poslije hapšenja u sklopu akcije “Crna kravata”, a u svoj ured primio ih je i federalni ministar Ramo Isak. Zbog toga se našao na meti žestokih kritika, kako javnosti tako i međunarodnih predstavnika.

NAGRADE I ZA (NE)FOMALNE ŠEFOVE

Da članovi stručne komisije imaju izuzetno visoko mišljenje o radu zvaničnika aktuelne federalne vlasti koju čine stranke Trojke i HDZ-a, vidi se po imenima sljedećih dobitnika: federalni premijer Nermin Nikšić, predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH Dragan Mioković, dopremijeri Vojin Mijatović i Toni Kraljević.

Članovi komisije očigledno visoko cijene i rad određenih zvaničnika u Kantonu Sarajevo. Tako će Zlatnu značku u ramu dobiti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Meliha Dugalija.

Izvor: Etto.ba

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.