Povežite se sa nama

RS

ŠAROVIĆ: Izbori su referendum između postojećeg stanja i boljeg, koji nudimo Trivićeva i ja, vjerujemo u ekonomski program dr Radovića i prosječne plate u Srpskoj od 1800 KM!

Objavljeno

Izbori su referendum izmedju postojećeg stanja i novog, boljeg, koji nudimo Trivićeva i ja! Vjerujemo u ekonomski program mog zamjenika dr Milana Radovića i prosječne plate od 1800 KM u periodu nakon što preuzmemo vlast! Sadašnja vlast je kriva što smo na prvom mjestu po korupciji u Evropi i odgovaraće za to – kaže u intervjuu za portal Skener.info Mirko Šarović, predsjednik SDS.

SKENER.INFO: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš BOLJE”, zašto ste izabrali baš ovakav slogan i u čemu će SE, konkretno, ogledati bolji život naših građana nakon izbora?

ŠAROVIĆ: Naš slogan je upućen svakom čovjeku, njemu lično. Živjeće bolje sa nama! To je naša poruka svakom građanu direktno, da ne ostane ravnodušan, da se zapita i da se pokrene.Želim da naglasim, bez dileme, da su stabilnost, perspektiva za bolju budućnost i normalan život svakog pojedinca i njegove porodice, njegova najveća briga ali i najveća želja i zato se svakom našem čovjeku upravo ovako iskreno i jasno obraćamo.

SKENER.INFO: Oni koji podržavaju Dodika i Cvijanovićevu na izborima kažu da je glas za njih dvoje, u stvari, glas za opstanak Srpske. Kako im Vi odgovarate?

ŠAROVIĆ: SNSD i njegovi ljudi Milorad Dodik i Željka Cvijanović upravljaju Republikom Srpskom više od 16 godina, bez prekida i isključivo su oni odgovorni za stanje u RS a i jedini su krivci za potpuno političku i ekonomsku agoniju u kojoj se danas nalazimo. Nije valjda da je za to kriva opozicija, kako to stalno ponavljaju, kako bi u nama valjda našli alibi za ovakvo stanje?! Suludo je i pomisliti da se njih dvoje mogu amnestirati za ukradenu budućnost i izgubljenu perspektivu za sve poslijeratne generacije naših mladih ljudi. Vlast je odgovorna za ovo što se dešava a dešava se mnogo toga lošeg. Glas za njih nije kako to oni žele ubijediti ljude, glas za Republiku Srpsku. Naprotiv, to je produbljivanje sunovrata i krize koju sada gledamo i sa njima bi smo je gledali i u naredne četiri godine, to je potpuno izvjesno. Sa njima ni Republika Srpska nema budućnost i samo bi i dalje zaostajala u svemu, siromašila…

Riječ „opstanak“ za njih se može vezati samo u smislu njihove grčevite borbe za opstanak na vlasti i opstanak postojećeg stanja. Jasno ističem da je glas za SNSD opasnost za opstanak Republike Srpske. Glas protiv njih je glas za spas Republike Srpske jer je upravo njihova politika, u kontinuitetu, najveća prijetnja stabilnosti i opstanku RS.

Mi našim građanima nudimo izbor – dugoročnu perspektivu, bolji život, mir, stabilnost i Republiku Srpsku koja živi i napreduje!

SKENER.INFO: A šta za narod u Srpskoj znače izborne pobjede Mirka Šarovića i Jelene Trivić?

ŠAROVIĆ: Ključ za promjene na bolje su pobjede Jelene Trivić i mene, za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH. To će biti istorijski trenutak i prekretnica i učinićemo sve da građanima objasnimo zašto je to toliko važno.

Postojeća vlast vremenom se pretvorila u režim najgore vrste. Nemaju ni ideje a ni snage da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bilo šta bolje od postojećeg. Žele samo da opstanu, odnosno ostanu na vlasti jer znaju šta će se desiti kada izgube, a trebaju, moraju i vrijeme je da izgube! Sa pobjedom Jelene i mene građani mogu samo dobiti jer sa nama mogu živjeti samo bolje! Nas dvoje nastupamo i djelujemo apsolutno kao tim, sa istm pogledima na budućnost naše zemlje i na reforme koje će sa nama da uslijede. Zato i ponavljamo- da će ovi izbori biti referendum između postojećeg sa jedne strane i novog i boljeg koje mi nudimo.

SKENER.INFO: Veliku pažnju javnosti, pa i žestoke reakcije režima izazvale su izjave Vašeg zamenika i jednog naših najjačih ekonomskih stručnjaka dr Milana Radovića o prosječnim platama u RS od 1800 do 2000 maraka u doglednoj budućnosti. Zašto režim tako burno reaguje i zašto se toliko boji priče o ekonomiji?

ŠAROVIĆ: Njihova reakcija je takva jer oni nemaju nikakav vlastiti ekonomski plan, osim plana o rasprodaji imovine RS. Njihov najveći domet je podjela 100 KM iz Budžeta, nekim kategorijama i to pred izbore. Kada izbori prođu vlast će zaboraviti te ljude a novih 100 KM ove kategorije će morati čekati do narednih izbora. Ne mislim da je pametno dati im povjerenje na izborima i na neku mizeriju od 100 KM čekati četiri godine. Mudrije je birati one koji su sposobni da svakom građaninu ove zemlje za njegv rad obezbijede višestruko više jer je svaki čovjek zaslužio mnogo više od 100 KM. Zato i podržavam reformski, realan i ostvariv ekonomski program SDS koji je javnosti predstavio moj zamjenik Milan Radović. Vjerujem u sposobnost imena poput Radovića i da u relativno kratkom vremenu i u prvom mandatu ostvarimo prosjek plata u RS od 1800 KM.

SKENER.INFO: Kako gledate na politiku predsjednika Srbije Vučića na RS, BiH i region?

ŠAROVIĆ: Politika Aleksandra Vučića je u duhu naših odnosa i sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima Republike Srpske.Izrazito je prijateljska i korektna sa posebnim naglaskom na ekonomsku podršku, u kontinuitetetu, za brojne projekte za naše opštine i gradove.

Predsjednik Srbije Bosnu i Hercegovinu vidi kao prijateljsku zemlju i moglo bi se čak reći i ključnog susjeda. Gledajući regionalno, danas je Srbija neuporedivo uticajnija i jača, ekonomski ali i na svaki drugi način, pozicionirajući se kao regionalni lider što i jeste zasluga predsjednika Aleksandra Vučića. Na takvu Srbiju, zemlju čiji će potencijal i dalje da jača i raste, mi u BiH treba da računamo i izgrađujemo što je moguće čvršće i prijateljske odnose, što je od obostranog interesa.

SKENER.INFO: Kriminal, korupcija, laži, ucjene, prevare, nepotizam Dodikovog režima sve su izraženiji. Kako će nova vlast izaći na kraj sa tim? Kao što ima spreman ekonomski plan imaju li SDS i opozicija spreman plan za obračun sa kriminalom nakon preuzimanja vlasti u oktobru i šta taj eventualni plan sadrži?

ŠAROVIĆ: Korupcija je postala najveća prepreka za napredak Republike Srpske jer nas čini neatraktivnim i nesigurnim za investiranje od strane iole ozbiljnijih investitorskih imena a visok stepen korupcije je i kočnica za dalji napredak zemlje ka EU. Zbog neatraktivnosti za ulaganje, otvoren je veliki prostor da na velika vrata ulazi prljavi novac sumnjivih projekata i sumnjivih investitora. Po stepenu korupcije držimo neslavan rekord i na prvom smo mjestu u Evropi! Ova vlast je direktno odgovorna i kriva za ovako poraznu činjenicu i nema sumnje odgvaraće za to kada za to dođe vrijeme!

Ako hoćemo da budemo drugačiji od ovakve vlasti a hoćemo, nema dilema ni oklijevanja šta trebamo raditi… Sve potrebno i sve važno što treba da uradimo u oblasti vladavine prava i sigurnosti za investiranje, uradićemo odmah, bez amnestiranja bilo koga, kako bi povratili vjeru u zakone i jednaku i dostižnu pravdu za sve. Ključ je da stvaramo ambijent zemlje u koju se isplati ulagati te da prolaze najbolji a ne kao sada –najpodobiniji i korumpirani. Uradićemo to u prvoj godini mandata a moguće čak i u prva tri mjeseca. U fokusu našeg djelovanja prije svega biće biće zakon o javnim nabavkama i hrabro pravosuđe.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.