Povežite se sa nama

Zanimljivosti

Pravoslavni sveštenik zapjevao na hodžinom vjenčanju u Mrkonjić Gradu VIDEO

Objavljeno

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu desio se događaj koji će ostati urezan u pamćenju mnogih ljudi i koji istinski odslikava duh otvorenosti, razumijevanja i zajedništva među različitim vjerskim uvjerenjima.

Naime, efendija Haris Mekić, koji je porijeklom iz Kačuna, i Elma Duranović iz Jajca udružili su se u svetom braku, a njihovo šerijatsko vjenčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, budući da je to prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, piše Jajice Online.

Ova svadbena ceremonija nije samo bila odraz posebnog doprinosa vjerničke zajednice, već i pravi simbol otvorenosti srca, međusobnog razumijevanja i tolerancije među pripadnicima različitih vjerskih grupa. Na ovom predivnom vjenčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički sveštenici, zajedno sa mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog jedinstvene činidbe ovog mladog para.

Krzlar-Agina džamija, koja je nedavno ponovno postala mjesto vjerskih obreda, ima posebno značenje u srcima lokalnog stanovništva. Njena bogata istorija i duboko ukorijenjeni značaj za vjersku zajednicu čine je dragocjenim dijelom identiteta ovog grada. Nakon dugog perioda tišine, ponovno se začuo ezan s munare džamije, najprije tokom ramazana, a sada i povodom ovog značajnog vjenčanja.

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumijevanja i zajedništva. Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pjesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića. Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu vjenčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvatanju među različitim vjerskim zajednicama.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.