Povežite se sa nama

Estrada

Poznata srpska glumica na prosjačkom štapu

Objavljeno

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Poznata srbijanska glumica Vesna Pećanac, koje se sjećamo iz mnogih filmova, danas je apsolutno neprepoznatljiva. Mediji su već pisali da je imala teži slučaj korone, a osvanule su i fotografije na kojima se vidi da je korisnica Kuhinje vjerskog dobrotvornog starateljstva.

Vesna je bila udata za poznatog reditelja Živka Nikolića sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”.

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”. Vesna je obožavala svoju profesiju i govorila da nikada ne želi otići u penziju, međutim porodične tragedije učinile su da se odvoji od scene. Za kratko vrijeme izgubila je muža i roditelje, i nije mogla podnijeti da gleda kako se ljudi oko nje smiju.

Glumica nije krila da se u njen život uselila velika tuga i da je pala u duboku depresiju

“U vrijeme bombardovanja Živko je iščilio. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: ‘Meni su svi bedemi srušeni’. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život”, ispričala je Vesna svojevremeno za “Novosti”.

Nacionalne umjetničke penzije nisu dodjeljivane sedam godina, a tantijemi od emitovanja filmova i serija još uvijek u Srbiji nisu sređeni na najbolji način, pa tako mnogi umjetnici kao i njihove porodice ne dobijaju ni dinara od stalnog repriziranja njihovih djela. Dok se to ne desi, ovo izmučeno lice velike glumice je prava slika glumačke profesije nakon penzije i nakon što ih svi zaborave.

(Agencije)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.