Povežite se sa nama

Društvo

Počinju radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja, pogledajte plan aktivnosti

Objavljeno

Radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni biće izvođeni od danas, 2. novembra, do nedjelje, 5. novembra, najavljeno je iz Odjeljenje za saobraćaj i puteve.

Kako se navodi, radovi će biti izvođeni u nekoliko faza, u četvrtak i petak, 2. i 3. novembra,  saobraćaj neće biti obustavljen, dok će u dane vikenda, 4. i 5. novembra, doći do obustave saobraćaja.

Kako stoji u planu aktivnosti, u četvrtak, 2. novembra, od 17 časova do jedan čas iza ponoći u petak, 3. novembra, uklanjaće horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od  Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save i u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića, bez obustave saobraćaja.

U petak, 3. novembra, u od devet do 16 časova uklanjaće horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana i u Vidovdanskoj ulici, bez obustave saobraćaja;

U subotu, 4. novembra, u od sedam  do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, dok će istog dana u vremenu od 12 do 18 časova saobraćaj biti obustavljen u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića.

U nedjelju, 5. novembra, u vremenu od osam do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, dok će od 12 do 19 časova doći do obustave saobraćaja u Vidovdanskoj ulici.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da su, u zavisnosti od vremenskih uslova, ali i dinamike izvođenja radova, moguće korekcije planiranih obustava saobraćaja.

U toku izvođenja radova biće obezbijeđena asistencija službenika Minisatrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe, mole svi učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Podsjećamo, kada je riječ o aktivnostima koje će biti izvedene u ovom periodu, one podrazumijevaju sljedeće: kompletno iscrtavanje nove horizontalne signalizacije i brisanje već postojećih linija, postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te će se započeti s jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Takođe, biće obilježene biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, postavljen “pametni semafor”.

“Naime, formiranje jednosmjernog odvijanja saobraćaja u glavnoj saobraćajnici je jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanje odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, odnosno mjera koja će doprinijeti boljem odvijanju saobraćaja i razvoju javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja, a što i predstavlja viziju razvoja grada po principima održive urbane mobilnosti”, navodi se na stranici Gradske uprave.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.