Povežite se sa nama

Ostali sportovi

Počinje Evropsko prvenstvo u rukometu – Srbija u pohodu na treću medalju na kontinentalnom šampionat

Objavljeno

Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj počinje danas i trajaće do 28. januara. Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi C i u preliminarnoj fazi šampionata igraće protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore.

Utakmice rukometnog prvenstva Evrope biće odigrane u šest dvorana koje se nalaze u istom broju gradova Njemačke. Na prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije. Finale će biti održano u Lankses areni u Kelnu.

Reprezentacije su raspoređene u šest grupa, a gradovi domaćini su Dizeldorf, Keln, Berlin, Hamburg, Manhajm i Minhen u kome će boraviti selekcija Srbije.

Sistem takmičenja na 16. šampionatu Evrope sačinjen je iz tri faze – premilinarne, glavne i završne. Po dve prvoplasirane selekcije u preliminarnoj rundi iz grupa A, B i C plasiraće se u glavnu rundu i biće smještene u Prvu grupu, dok će timovi iz D, E i F grupa sačiniti Drugu grupu glavne runde.

Kasnije će po dvije najbolje selekcije činiti polufinalne parove, dok će trećeplasirane selekcije odmjeriti snage za peto mjesto na turniru.

Titulu brani reprezentacija Švedske, a debitanti na takmičenju su Farska Ostrva, Grčka i Gruzija.

Turnir će zvanično biti otvoren utakmicom Francuske i Sjeverne Makedonije u Berlinu u 18.45, ali će se pravi spektakl odigrati u Diseldorfu na Merkur Špil areni pred nešto više od 50.000 navijača u 20.45 kada će domaćin Njemačka igrati protiv Švajcarske.

Ujedno će na ovoj utakmici biti oboren prethodni rekord postavljen na duelu Rajn Nekar-Lovena i HSV Hamburga kada je bilo prisutno 44.189 navijača.

Izvor: RTS

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.