Povežite se sa nama

Društvo

Počeli prijemni ispiti u Srpskoj

Objavljeno

Na fakultetima Banjalučkog i Univerziteta u Istočnom Sarajavu danas je počelo polaganje prijemnih ispita, koji se održavaju do petka 1.jula

Led su probili budući brucoši koji su konkurisali za pravo, ekonomiju, filozofiju, arhitekturu, mašinstvo, elektrotehniku, novinarstvo, politikologiju, srpski jezik, dok za  buduće studnete medicine prijemeni ispit počinje u 14 časova, pišu Nezavisne.

Budući studenti će preliminarne rezultate znati do 30. juna, dok će končna rang lista sa primljenim kandidatima izaći 4. jula.

Za preostala mjesta na fakultetima biće organizovan još jedan upisani rok u septembru.

Kako su za “Nezavisne novine” kazali budući brucoši jutros je kod njih prisutna velika trema, ali i uzbuđenje jer u njihovim životima počinje još jedno novo poglavlje.

Jovana K. iz Kozarske Dubice završila je srednju Ekonskomsku školu, a  želi da upiše Fakultet političkih nauka, a kako kaže primjeni je spremila dobro jer želi da bude među onim prvim studentima koji su ostvarili pravo na budžet.

“Učila sam danima, spremala sve i nadam se da ću uspješno položiti i da ću ostvariti pravo na budžet”, kazala je Maja.

Olja. S. iz Kneževa završila je Gimnaziju, a kako kaže došla je na upis na Filološkom faklutetu.

“Trema me sad već uhvatila, ali sigurna sam u svoje znanje i znam da ću sigurno da budem među primljenim studentima”, kazala je Olja.

Izvor: Banjaluka.net

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.