Povežite se sa nama

BiH

Petke: Kristijan Šmit dobiće podršku i partnera iz Rusije

Objavljeno

Direktor Fondacije “Konrad Adenauer” u BiH rekao je da vjeruje da će Kristijan Šmit, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

OHR je i dalje važna institucija za razvoj BiH koja je uspostavljena Dejtonskim sporazumom i čiji je zadatak da pomogne da se uklanjaju blokade u BiH, rekao je u intervjuu za “Nezavisne” Sven Petke, direktor Fondacije “Konrad Adenauer” u BiH.

Rekao je da vjeruje da će Kristijan Šmit, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

“Kristijan Šmit je veoma uspješan, iskusan i poznat njemački političar koji je već 30 godina član njemačkog Bundestaga. Veoma je povezan na međunarodnom nivou, dugo je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Njemačke i član Savezne vlade kao ministar poljoprivrede. Zato sam izuzetno sretan da je moja zemlja nominovala ovakvu osobu”, rekao je on.

Govoreći o stanju u BiH, on je rekao da napretka ima, ali ima i puno posla, posebno u oblasti vladavine prava, ali i privrednog razvoja.

“Jako sam sretan da EU misli ne samo o svojim članicama, nego i o svom susjedstvu, gdje ubrajam i BiH, o tome kako se razvijati nakon korone i šalje im pomoć. Vjerujem da će se posljedice korone drastično odraziti na ekonomiju u BiH i zato je važno da zajedno gradimo našu budućnost. Vjerujem da BiH ima snage da radimo na tome”, kazao je Petke.

(BN)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.