Povežite se sa nama

BiH

‘Pao’ nekadašnji Dodikov savjetnik: Dragan Vučetić uhapšen u Bugarskoj

Objavljeno

Bivši direktor preduzeća “Nikola Tesla” Dragan Vučetić i savjetnik Milorada Dodika, uhapšen je u Bugarskoj, saznaje portal CAPITAL.

Vučetić je uhapšen 16. novembra na aerodromu u Sofiji. MUP RS je o tome obaviješten od Okružnog suda u Banjaluci, potvrđeno je za naš portal.

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je još u junu 2015. godine izvještaj tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS protiv Vučetića zbog osnova sumnje da je kao v.d. direktora JP „Nikola Tesla” zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru. Čime je ovom preduzeću uzrokovao milionsku štetu.

Preduzeće „Nikola Tesla” osnovano je 2012. godine sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Dragan Vučetić, koji je u to vrijeme bio savjetnik Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika RS je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila koji će od „RS napraviti najpoželjniju destinaciju za investiranje na Balkanu“.

NSRS je po hitnom postupku, na prijedlog Vlade, u aprilu 2013. godine dala bezuslovne garancije RS. I to za kreditno zaduženje preduzeća „Nikola Tesla“. Tadašnji ministar finansija Zoran Tegeltija je rekao da će lično snositi odgovornost ukoliko ovaj projekat ne uspije prenosi Capital.

Podsjetimo, Dragan Vučetić koristio je svaku priliku da ukrade državni novac koristeći javno preduzeće „Nikola Tesla“ u kojoj je bio direktor. Potom, projekat Elektromobil i svoju privatnu firmu u Njemačkoj „prof. Vučetić GMBH“. Pokazuje to dopuna izvještaja o krivičnom djelu koju je MUP RS 2015. godine dostavio Specijalnom tužilaštvu RS.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.