Povežite se sa nama

RS

Opština Lopare će podržati osnivanje sekcije radio – amatera

Objavljeno

Opština Lopare će podržati osnivanje sekcije radio – amatera na svom području, izjavio je načelnik opštine Rado Savić prije održavanja predavanja o značaju radio amaterizma u organizaciji Radio kluba “TRB”.

Radio – amaterizam je već prilično zaboravljen, što želi da promijeni Radio klub “TRB” iz Bijeljine. U tom cilju danas je u Loparama održano predavanje o njegovom značaju, kako bi se privukao veći broj članova spremnih da se posvete ovom izazovu.

“Nekada su radio – amateri djelovali pri gradovima, pri opštinama i oni su bili osnivači. Sad su trenutno radio – amateri udruženja građana samostalno organizovana, ali su radio – amateri po Ustavu RS od 2015. godine određeni kao udruženja od posebnog značaja za RS”, rekao je predsjednik Radio kluba “TRB”, Mladen Glavina.

“Radio – amaterizam je veoma interesantan hobi koji je bio popularan polovinom osamdesetih godina. U ovom periodu i u toku rata i poslije rata se pokazao kao jedna vrlo značajna stvar”, rekao je radio – amater Mirko Stević.

Opština Lopare podržala je osnivanje sekcije radio – amatera pod nazivom Majevica.

“Radio – amateri su se pokazali veoma važni i potrebni u vanrednim situacijama kao 2014. godine za vrijeme poplava. Takođe, imali smo i jednu situaciju kad smo tražili jednog dječaka gdje je bio taj teren potrage nepristupačan”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Očekivanja su da će se i kod mladih ljudi probuditi zainteresovanost za radio – amaterizam i želja za pomoć u kriznim situacijama.

(BN) 

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.