Povežite se sa nama

Fudbal

Ognjen Vranješ progovorio o namještanju utakmica

Objavljeno

Pokušao mi je prijetiti, ali nisam pristao na njegove zahtjeve. Obavijestio sam klub, a moji su reagirali – otkriva Vranješ.

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ, koji je tokom karijere promijenio značajan broj klubova, gostovao je u sportskom emisiji “Usijanje” i otkrio da je bio upoznat s pokušajem namještanja jedne utakmice.

Pokušavao je namjestiti utakmicu

Dok je taj 31-godišnjak, koji je trenutno član Charleroia, prije nekoliko godina igrao za grčki AEK, otkrio je da je bilo pokušaja kupovanja ključne utakmice za naslov prvaka u toj državi.

– Bio sam kod kuće, zazvonio mi je telefon. Ispostavilo se da je jedan menadžer iz Srbije. Pokušavao je namjestiti utakmicu za koju svi dobro znaju. To je bila ona čuvena utakmica na kojoj je na kraju gazda PAOK-a izvadio pištolj, rekao je Vranješ.

To je bila utakmica za naslov upravo između PAOK-a i AEK-a.

– Pokušao mi je prijetiti, ali nisam pristao na njegove zahtjeve. Obavijestio sam klub, a moji su reagirali – otkriva Vranješ.

Pojasnio je o kakvim se prijetnjama radilo…

– Pa sve je počelo s ugodnim razgovorom da bi završilo tako što mi je zaprijetio da će njegovi ljudi doći u Solun i svašta mi raditi. Ja sam ih pozvao da dođu, pa da vidimo što se dogoditi – rekao je bivši igrač Krasnodara, Anderlehta.

Konkretno je rekao da zna za namještanje jedne velike utakmice.

– Znam da je bilo jedno finale Kupa Uefa namješteno, tako sam barem čuo od svojih fudbalski upućenih prijatelja. To je strašno. Meni novac ne predstavlja ništa u životu, ali ima onih koji bi prodali svoju ekipu, trenera i navijače. Ne postoji novac za koji bih prodao svoj obraz, zaključio je Vranješ.

(Dnevni avaz)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.