Povežite se sa nama

Crna hronika

Oglasili se iz Tužilaštva BiH o akciji “Kum”: Osumnjičeni se terete za organizirani kriminal, među njima i granični policajac

Objavljeno

Iz Tužilaštva BiH oglasili su se povodom operativne akcije “Kum”.

– U okviru predmeta kodnog naziva “Kum” policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a KS, pod nadzorom tužitelja iz Sky tima Tužilaštva BiH, na području Foče, Sarajeva i drugih gradova, provode aktivnosti pretresa objekata na više lokacija, kao i lišenja slobode osumjičenih osoba.

Istraga u predmetu odnosi se i na koruptivna kaznena djela, jer je jedan od osumnjičenih aktivni policijski djelatnik Granične policije BiH, koji se tereti da je za nezakonitu imovinsku korist, pripadnicima kriminalne organizacije, neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja kaznenih djela.

Osumnjičene osobe su pod istragom i terete se za organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko tržištu, većih količina opojnih droga.

S obzirom da su aktivnosti u tijeku, u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Avaz

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.