Povežite se sa nama

Crna hronika

Oglasili se iz policije o današnjem incidentu u Trebinju u kojem je učestvovao Dodikov savjetnik

Objavljeno

Iz trebinjske policije oglasili su se saopćenjem povodom događaja koji su se desili danas u tom gradu, kada je, kako su prenijeli mediji iz RS-a, Dodikov savjetnik Branislav Okuka potegao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Iz PU Trebinje nisu navodili imena aktera ovog događaja, no prema inicijalima, može se zaključiti da se radi upravo o tim osobama.

“Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. septembra 2023. godine, lišili slobode lice inicijala S.L. u Trebinju za kojim je bila raspisana Centralna potjernica. Lice je lišeno slobode prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica inicijala B.O. i M.M. na raskrsnici ulica Kralja Petra i Oslobodioca i Cara Lazara”, navedeno je u saopćenju.

Policijski službenici su saslušali lica inicijala B.O. i M.M. kao i lice inicijala S.L. koje je bilo u pratnji lica inicijala M.M.”O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se izjasnio da u nema elemenata krivičnog djela. U toku je dalji rad po događaju”, dodaje se u saopćenju.Podsjećamo, prema saznanjima BN-a, Branislav Okuka, savjetnik predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, danas je izazvao veliki incident u Trebinju potegavši pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Važno je napomenuti da je Branislav Okuka bio jedan od ključnih savjetnika Milorada Dodika te da je tokom rata služio kao pripadnik policije Republike Srpske. Povezuje ga se i sa Udruženjem “Čast otadžbine”, kao i sa jedinicom “Srpska čast”.

Izvor: Klix.ba

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.