Povežite se sa nama

Zanimljivosti

ODLIČNA PROTIV MAMURLUKA Jedna Namirnica donosi olakšanje, pripremite je za doručak

Objavljeno

Ko nije prošao kroz njega, ne zna šta su muke “mamurluka”.

Kada bi jednostavno mogli da se zabavimo, pijemo onoliko koliko smo naumili, dobro se zabvimo, ali bez jutarnjih efekata, mučnine, glavobolje, vrtoglavice… Ovo nažalost, nije moguće, ali postoji način da sebi što više olakšate, tako što ćete se hidrirati, ali i započeti dan jednim, jakim doručkom koji će vas odmah osvijjestiti. 

Nakon ovoga preporučuje se šetnja. 

Dan započnite doručkom koji se bazira na jajima. Izaberite kako želite da ih jedete i tako ih i pripremite, na oko sa slaninom, kajganu ili kuvana. 

Jaja su izuzetno bogata aminokiselinom koja se zove cistein i koju naš organizam pretvara u efikasnog protivnika acetaldehidu u vidu snažnog antioksidansa.

Jaje srednje veličine sadrži 292 miligrama cisteina, što je vjerovatno više od prepisanih 4,1 miligram po kilogramu telesne težine dnevno prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Dakle, za čovjeka od 70 kilograma ekvivalent bi bilo 287 miligrama dnevno.

Jaja su prava superhrana, a to dokazuju i podaci da se u njima nalaze i vitamin A, vitamin D, selen, omega-3 masti, čitav kompleks vitamina B, uključujući B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin i folne kiseline. Tu su i minerali: cink, gvožđe i bakar.

Uz jaja je preporuka da pripremite i dobro prepečen tost i čašu domaćeg soka od paradajza. 

Izvor: Srpskainfo

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.