Povežite se sa nama

Region

NOVA IMENA U MUP-u Vulin doveo svoje ljude i Dačićevog penzionera!

Objavljeno

Ministar Aleksandar Vulin u MUP je doveo svoje kadrove iz vojske i tako se rešio nekoliko ljudi Nebojše Stefanovića, koje je on ostavio u policiji da mu čuvaju leđa. Kako Direktno.rs saznaje, Milosav Miličković ostaje na mestu državnog sekretara MUP-a, i dobija kolege iz vojske – Bojana Jocića i Zorana Lazića, a očekuje se i povratak penzionisanog generala policije Branislava Mitrovića.

Naša saznanja da iz MUP-a odlazi iskompromitovana Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u mandatu Stefanovića, kao i šef kabineta i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević, potvrdila je Vlada Srbije u četvrtak. Tada su doneta rešenja o imenovanju novih visokih službenika policije i ta odluka biće objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije.

Prethodnih dana većalo se o sudbini Milosava Miličkovića, koji se sastajao sa Predragom Koluvijom, vlasnikom “Jovanjice”, ali je ipak odlučeno da ostane na istoj poziciji.

Što se tiče novih državnih sekretara, Branislav Mitrović (1959) kadar SPS, sa 35 godina dugom policijskom biografijom biće treće ime na mestu državnog sekretara u MUP-u. Poznat je po tome što je svojevremeno bio zamenik direktora policije u mandatu Milorada Veljovića. Otišao je u penziju pre nekoliko godina, da bi potom četiri godine obavljao funkciju predsednika Upravnog odbora PIO fonda. Dakle, iz penzije se vraća u MUP. 

Jocić i Lazić dolaze iz vojske i istu tu ulogu su u obavljali i u tom ministarstvu, dok ga je vodio Aleksandar Vulin. Lazić je dobio mandat na šest meseci i ulogu vršioca dužnosti.

Što se tiče odlazećih kadrova, osim odlaska Biljane Popović Ivković, o čemu je Direktno.rs već pisao, smenjen je i “njen čovek” Miljan Stanojević, koji je do sada obavljao funkciju načelnika Uprave granične policije.

Bivši: Stefanović i Biljana Popović Ivković Foto: MUP

Na njegovo mesto postavljen je novopečeni general Bogoljub Živković, koji je u mandatu Milorada Veljovića bio načelnik PU Kraljevo. 

Živković dolazi kao pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića, koji je u martu obavljao i funkciju v.d. načelnika u Novom Pazaru umesto Rešada Džankovića, da bi sada dobio novu funkciju i postao načelnik Uprave granične policije.

Novi šef kabineta ministra policije Aleksandra Vulina umesto Katarine Tomašević, biće Slobodan Ćopić, koji je došao iz Uprave granične policije.

(Direktno.rs)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.