Povežite se sa nama

Zdravlje

Nemačka preporučuje: Vakcinacija mladih samo ako imaju druga oboljenja

Objavljeno

Nemački savetodavni odbor za vakcine, poznat pod nazivom STIKO, preporučio je danas da bi samo deca i adolescenti koji imaju neka druga oboljenja trebalo da prime vakcinu protiv koronavirusa koju proizvode Fajzer i njegov partner Biontek.

STIKO je naveo u saopštenju da preporučuje vakcinaciju samo one omladine koja ima oboljenja koja povećavaju rizik od dobijanja ozbiljnih slučajeva koronavirusa, preneo je Rojters.

Odbor nije preporučio davanje vakcine deci i adolescentima starim između 12 i 17 godina koja nemaju druga oboljenja, iako je dodao da lekari mogu da daju vakcine i toj kategoriji ukoliko oni individualno prihvate rizik.

Nemačka planira da ponudi vakcinaciju dece od 12 godine od juna, nakon što je Evopska agencija za lekove prošlog meseca odobrila vakcinaciju adolescenata.

(B92)

Foto: Shutterstock/Tikhonova Yana

1 komentar

1 komentar

  1. Milena

    16/06/2021 u 16:47

    Znamo mi to i bez nih i mislim da bi trebamo da se vakcinisemo sto pre i isteramo ovu zlu koronu zauvek…prelezala sam koronu, vakcinisala se ali i dalje postujem mere i po preporuci mog lekara pijem vitamine ,minerale i medicinske gljive reishi i agarigus.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.