Povežite se sa nama

Fudbal

Nedimović i zvanično menja Džajića

Objavljeno

Predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, u slučaju odsustva, menjaće potpredsednik Branislav Nedimović, zvanično je odlučeno na prvoj sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi.

Bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije obavljaće praktično statutarno nepriznatu funkciju prvog potpredsednika FSS, piše Sport klub.

“Fudbalska vlada”, odmah posle izbora Dragana Džajića za predsednika, održala je sednicu u Sportskom centru. Na dnevnom redu našlo se više tačaka, od značaja za rad srpske kuće fudbala u narednim mesecima. Overen je novi mandat generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću i potvrđeno da će Branislav Nedimović u postojećoj konstelaciji snaga imati i formalno najveći uticaj.

FSS je u eri Slaviše Kokeze statutarno predvideo mesto zamenika predsednika, sa jasnim ingerencijama da u slučaju sprečenosti, neometano i bez ograničenja, obavlja poslove prvog čoveka srpskog fudbala. Posle Marka Pantelića, na istom mestu, nepuna 22 meseca, angažovan je bio Nenad Bjeković.

Statut, usvojen u novembru 2021, ne predviđa funkciju “dopredsednika”, ali je Izvršni odbor Dragana Džajića jednoglasno prihvatio predlog o širim ovlašćenjima Branislava Nedimovića. Nekadašnji ministar, intenzivno angažovan u “izbornoj kampanji” imao je ključnu reč i u formiranju aktuelne “fudbalske vlade”.

Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 13 od 15 članova Izvršnog odbora FSS. Izostali su Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević. Ostale tačke bile su, uglavnom, protokolarnog karaktera.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.