Povežite se sa nama

Zanimljivosti

Naučnici smatraju da su “vanzemaljci” iz Meksika najobičnija prevara

Objavljeno

Navodni vanzemaljci sletjeli su u meksički Kongres, ali nije to bio NLO u obliku tanjira koji bi lebdjeli nad istorijskom zgradom ili svijetlozelenih osvajača poput onih iz holivudskih filmova. Bauk malih zelenih čovječuljaka stigao je u Sijudad Meksiko dok su parlamentarci u utorak slušali svjedočanstva pojedinaca koji ukazuju na mogućnost postojanja vanzemaljaca. Istraživači su došli iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Brazila, piše Asošijeted pres, prenosi Index.

Sjednica bez presedana u meksičkom Kongresu održana je dva mjeseca nakon slične pred Kongresom SAD u kojoj je bivši obavještajni oficir američkog ratnog vazduhoplovstva ustvrdio da je njegova zemlja vjerovatno svjesna “vanzemaljskih” aktivnosti još od tridesetih godina prošlog vijeka.

Meksički novinar José Jaime Maussan predstavio je dvije kutije s navodnim mumijama pronađenim u Peruu, za koje on i druge osobe smatraju da pripadaju “neljudskim bićima koja nisu dio naše zemaljske evolucije”.

Zgrčena tijela sa smanjenim i iskrivljenim glavama zaprepastila su prisutne i brzo podigla buru na društvenim mrežama. “To je kraljica svih dokaza. Ako nam DNK pokaže da se radi o ‘neljudskim’ bićima i da ne postoji ništa ovakvog izgleda na svijetu, trebali bismo to tako i shvatiti”, ustvrdio je Maussan.

Međutim, upozorio je da ih još ne želi nazivati “vanzemaljcima”.

Očigledno sasušena tijela datiraju iz 2017. godine i pronađena su duboko pod zemljom u peruanskoj pustinji Nazca. Područje je poznato po gigantskim zagonetnim likovima urezanima u zemlju i vidljivim samo iz ptičje perspektive. Većina se tih linija u pustinji Nazca pripisuje drevnim domorodačkim zajednicama, ali formacije su zaokupile maštu mnogih.

2017. godine slična “tijela” bile lutke

Maussan je 2017. iznio slične tvrdnje u Peruu, a izvještaju državnog tužilaštva pokazalo je da su tijela zapravo “nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mješavinom papira i sintetičkog ljepila kako bi se simulirala koža”.

U izvještaju se dodaje da su figure gotovo sigurno načinjene ljudskim djelovanjem i da “nisu ostaci davnih vanzemaljaca, kako su ih pokušali predstaviti”. Tijela u to vrijeme nisu javno prikazana, pa nije jasno jesu li ista kao ona koja su predstavljena meksičkom kongresu.

U srijedu je Julieta Fierro, istraživačica na Institutu za astronomiju pri Nacionalnom autonomnom univerzitetu Meksika, bila među onima koji su izrazili skepticizam, rekavši da mnogi detalji “nemaju smisla”.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.