Povežite se sa nama

Crna hronika

Nastavljen turnir: Sankcionisana ekipa iz Splita koja je pjevala “Ubij Srbina”

Objavljeno

Nastavljen je Međunarodni turnir u Sarajevu na kojem se sinoć dogodio incident i napad u kojem je jedna osoba povrijeđena nožem. Ponovo dvoranom odzvanjaju dječija graja, navijanje i aplauzi.

Iz uprave fudbalskog kluba Zvezdara rekli su za N1 da će nastaviti učešće na ovom turniru, jer prije svih, to zaslužuju djeca.

Zahvalili su se gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, ministru sporta i kulture Samiru Avdiću i ministru unutrašnjih poslova Admiru Katici na ukazanoj podršci.

Čovjek koji je sinoć povrijeđen, kako saznajemo, nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju.

Organizator turnira Almir Prguda rekao je za N1 da je ekipa iz Splita, čiji su igrači uzvikivali ‘Ubij Srbina’ sankcionisana, te da ni u budućnosti neće imati pravo da učestvuje na ovom turniru.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić za N1 je kazao da su obišli čovjeka koji je povrijeđen, te da mu je pružena medicinska njega.

“Stigao sam ovdje obratio se djeci i trenerima i uputio jedno iskreno ljudsko izvinjenje i ponovo još jednom rekao da je Sarajevo otvoren grad i da je svako dobro došao u njega i sigurno da će tako ostati”, naglasio je ministar Avdić.

Izvor: N1

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.