Povežite se sa nama

RS

“Narod postaje talac jednog čovjeka” Jelena Trivić poziva na bunt protiv gušenja slobode medija

Objavljeno

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić podržala je najavljene proteste na Trgu Krajine u Banjaluci.

Ona je izjavila da narod treba biti složan u odbrani prava na slobodu medija.

– Spremni smo i odlučni da protestima i narodnim buntom ne dozvolimo režimu uskraćivanje i gušunje slobode medija. Ovo ne bi bio prvi put da protestima tjeramo vlast da odustane od suludih ideja, a sve u skladu sa Ustavom Srpske koji predviđa javni protest kao vid izražavanja stava naroda protiv organa vlasti. Kao odgovorni političari spremni smo predvoditi ove mirne proteste – izjavila je Trivićeva.

Ona je istakla da već dugo na političkoj sceni jedna politička struktura želi da nametne jednoumlje kao model ponašanja.

– Sada to čine udarom na privatnu televizijsku kuću samo zato što im se ne sviđa uređivačka politika te kuće. Narod postaje talac jednog čovjeka koji ne može da istrpi kritike i činjenicu da narod ima pravo da čuje i drugu stranu priče od one koja mu se servira iz zarobljenih institucija i zarobljenog javnog RTV sistema Republike Srpske. Udar na BN televiziju udar je na demokratiju i medijske slobode. Svi dobro znamo ko je na čelu RAK, iz kojeg kabineta je došao na mjesto direktora RTRS, a odatle na mjesto direktora RAK- navela je Trivićeva.

Gušenje medijskih sloboda, dodaje, na potpuno nelegitiman način, biće uvod u kraj jednog režima, koji u nemoći da nametne svoju volju i mišljenje svima, klizeći u jednoumlje, zapravo budi duh ljudi da se protiv jednoumlja bori.

– Zato 2. oktobra na Trgu Krajine u Banjoj Luci, trebamo da budemo složni i solidarni u odbrani prava na slobode medija, iskažemo svoj bunt protiv gušenja medijskih sloboda, povedemo narod i ispostavimo svoje zahtjeve vlastima – napisala je Jelena Trivić na društvenim mrežama.

(Srpskainfo)

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.