Povežite se sa nama

Crna hronika

Na aerodrom u Sarajevu stigla i SIPA: Šta je pilot “Kroatia erlajnsa” prijavio Graničnoj policiji

Objavljeno

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona “Croatia Airlinesa” na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo zvaničnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo bezbjednost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja, kao i bezbjednost aviona za dalju zračnu plovidbu, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Avaz piše da je na listu mjesta, osim tužioca Tužilaštva BiH i inspektora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, stigla i SIPA, te pripadnici MUP KS. Uviđaj je počeo jutros u 9 sati, zbog čega je na čekanju povratak u Zagreb. Prema informacijama, avion “Croatia Airlinesa” sletio je na sarajevski aerodrom u ponoć, a pilot je odmah po slijetanju prijavio oštećenje na avionu. U izvještaju koji je dostavio Graničnoj policiji, izrazio je sumnju da je riječ o rupi nastaloj od metka, ali da ne zna kada je nastala.

– Ništa sumnjivo nisam primijetio tokom leta – napisao je u izvještaju Graničnoj policiji. Rupa se, kako je navedeno, nalazi na strane aviona na trupu. Granična policija je odmah jutros u 1 sat obavijestila Tužilaštvo BiH i predložilo da se obavi uviđaj kako bi se utvrdilo vješačenjem vrijeme i eventualni uzrok ostećenja kao i odakle ono potiče. – U toku je uviđaj, stigli su predstavnici Tužilaštva, MUP KS, SIPA i BHDC – rečeno je.

Izvor: Avaz

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.