Povežite se sa nama

BiH

Krešić: VSTV-om upravlja SDA-ova duboka država, iz Izetbegovićeve izjave je jasno tko stoji iza smjene Gordane Tadić

Objavljeno

Komentar nakon smjene Gordane Tadić s dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Gordana Tadić smijenjena je s dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH zato što što se usudila beskompromisno dirnuti u osinja gnijezda, smatra politički komentator “Večernjeg lista” Zoran Krešić.

– Posve je sigurno da ne bi bilo afere respiratori da Gordana Tadić nije bila na čelu Tužiteljstva BiH. To je najbesramnija korupcijska afera za koju svi dobro znaju koja gospođa stoji iza nje iako ju se Tužiteljstvo, ipak, nije usudilo optužiti, kaže Krešić za Hrvatski Medijski Servis.

Sagovornik HMS-a kaže da se ne bi ispitale ni zloporabe tajne službe u stranačke svrhe SDA i njihovog privatnog obavještajca, niti bi se problematizirale diplome Sebije Izetbegović ili, pak, Osmana Mehmedagića Osmice, da na čelu Tužiteljstva BiH nije bila Gordana Tadić.

– Cilj njezinog uklanjanja je, dakako, uvezati stari sustav po kojemu je Osmica prisluškivao, Meddžida Kreso potpisivala naloge, a tužiteljstvo sa Salihovićem podizalo optužnice, kaže Krešić.

Obiteljski obavještajac

Komentirajući smjenu Gordane Tadić, lider SDA Bakir Izetbegović kazao je danas kako je ona “uradila neke stvari u dodjeljivanju predmeta”.

-Ono na što sam ja imao primjedbu, što je mjerodavno, jeste da je to Tužiteljstvo imalo odlučnost skoro isključivo u odnosu na Bošnjake, posebno one iz SDA. Nezamislio je da ovo što se radilo gospodinu Mehmedagiću, Novaliću i Cikotiću, da se radi srpskim predstavnicima’, rekao je Izetbegović.

Krešić kaže kako je iz ove Izetbegovićeve izjave jasno tko stoji iza smjene Gordane Tadić.

– Na stranu što ne krije kako je prvi obiteljski obavještajac Osmica s regularnom tek diplomom o završenom zanatu “nacionalni” i stranački interes, nego je posve jasno kako podzemlje SDA i AID-a stoji iz ove operacije, uvjeren je Krešić. Zabrinjava ga, međutim, činjenica da s druge strane, pa čak i iz međunarodne zajednice imamo šutnju oko slučaja gospođe Gordane Tadić koja je, napominje, časno radila svoj posao.

O tome tko zapravo upravlja VSTV-om, Krešić nema dvojbi: “VSTV-om upravlja SDA duboka država”.

Glavna tužiteljica

Pojašnjava kako je bilo jasno da će nakon odlaska Milana Tegeltije ili, pak, imenovanja Sanele Gorušanović u VSTV pobijediti SDA.

– Pogledajte sastav ureda stegovnog tužitelja koji je najvažniji u realizaciji ovakvih spletki pravosudnim dužnosnicima. Od sedam članova, uključivo glavnu stegovnu tužiteljicu čak šest je Bošnjaka. Pametnome dosta, zaključuje Krešić.

Podsjetimo, Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine jučer je priopćilo da je Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić premještena s te funkcije na mjesto tužiteljice na osnovu prvostupanjske odluke Disciplinskog tužitelja VTSV-a zbog počinjenih disciplinskih prekršaja iz članka 57. točka 8. “nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti” i točka 17. “propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća.

Protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostupanjskom disciplinskom povjerenstvu VSTV-a BiH u roku od 8 dana od dana prijema odluke. Pravni zastupnik Gordane Tadić, odvjetnik Vlado Adamović već je najavio žalbu na nepravosnažnu Odluku Ureda Disiplinskog tužitelja VTSV-a.

(Avaz.ba)

FOTO: AGENCIJE

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.