Povežite se sa nama

BiH

Konaković: Rijetko govorim o slučaju ‘Memić’, ali ovo je važnije od stranke. Znam zašto to režim radi

Objavljeno

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković objavio je status u kojem govori o slučaju “Dženanu Memiću”. Naime, danas je potvrđena optužnica protiv pet osoba koje su navodno zataškavale dokaze u ovom slučaju.

Konaković kaže da vrlo rijetko govori o tome, ali da danas mora.

“Nikad nisam išao na proteste, nisam pisao postove o procesima koji su u toku. Nisam želio da na bilo koji način otežam borbu Arijani, Muneveri, Murizu i Ifetu. Nikad tu borbu nismo bojili politikom, obrnuto je. Ta je borba bojila naše politike”, naveo je Konaković.

Kaže da su od tih ljudi učili širom otvorenih očiju šta je hrabrost i šta je istrajnost u borbama.

“Mnogo je važnija njihova borba od svih politika, od svih stranaka, važnija naravno i od Naroda i pravde. Stranka je samo alat, platforma za borbu. Od ulaska Arijane Memić u Skupštinu Kantona Sarajevo NIKAD više u tu salu u kojoj se održavaju sjednice nogom nije kročila Dalida Burzić, NIKAD! Arijana je ulaskom u politiku dio borbe prenijela u institucije, mogla je tražiti i dobiti zvanične informacije, mogla je pitati licem u lice sve one koji smiju doći u salu o činjenicama koje su za ovaj slučaj bile važne. Nisam nikad govorio ni o tome kako su se na nas ljutili bivši komesari i jos neki prijatelji policajci kad je Okerić Edo pokrenuo formiranje Ad hoc tijela koje je uocilo silne nedostatke u procedurama”, naveo je Konaković.

Podsjeća da je to bilo prije više od 4 godine te je pozvao sve da pročitaju još jednom taj izvještaj.

“Pročitajte ga još jednom, nije ga teško naći na internetu, pogledajte koliko se stvari iz tog izvještaja potvrdilo nakon četvrti godine. Zadnjih je sedmica posebno režimska mašinerija pokušavala od ove borbe praviti političku priču, vjerovatno jer su šefovi znali da ide po lošem pa su spinovima pokušali i taj zadnji, očajnički pokušaj. Kao roditelj ne mogu nikad shvatiti kako je moguće da tako nešto rade, kao političar koji dio njih poznaje znam zašto to rade. Zapitate li se šta bi bilo da Arijana, Munevera, Muriz i Ifet nemaju ovoliko hrabrosti i istrajnosti? Šta da su odustali i da je režim uspio ubistvo mladog čovjeka zataškati i lažirati saobraćajnu nesreću? Režim koji je okupio korumpirane tužioce i policajce sa ciljem da pravde ne bude”, naveo je lider NiP-a

Kaže da on danas kada je optužnica potvrđena želi da piše i govori.

“Kad zaštićeni svjedoci govore istinu, kad proces ide dalje ka nalogodavcima, ja hoću da pišem. Hoću da se zahvalim dragom Bogu jer smo imali hrabrosti da biramo pravu stranu kad je trebalo i hoću da Mu zahvalim na prilici da od Arijane, Munevere, Muriza i Ifeta učimo prave vrijednosti života. Politika, stranke, Narod i pravda, nek’ sve nestane, al’ nek bude pravde u slučaju Memić!”, zaključio je Konaković.

(Raport.ba)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.