Povežite se sa nama

BiH

KADAR HDZ-A Parlament nije podržao smjenu državnog ministra pravde Josipa Grubeše

Objavljeno

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine nije izglasao nepovjerenje ministru pravde Josipu Grubeši koji je kadar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).Za njegovu smjenu glasalo je 14 zastupnika, protiv je bilo 17, a jedan je bio uzdržan.

Smjenu su inicirali opozicioni parlamentarci smatrajući da neadekvatno radi svoj posao.

Imali su niz zamjerki na njegov rad, a među njima su bile i one koje se odnose na to što nije želio prisustvovati saslušanjima Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama.

Predsjedavajući komisije Damir Arnaut iz Naše stranke (NS) tvrdi da je Grubeša u više navrata pozivan da prisustvuje saslušanju, ali da on nikada nije prisustvovao.

Parlamentarci koji su tražili njegovu smjenu su mu i spočitavali loše rezultate u svakodnevnom ministarskom radu.

Ostavku su tražili Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Vlatko Glavaš iz Demokratske fronte (DF), Mira Pekić i Branislav Borenović iz Partije demokratskog progresa (PDP), Zukan Helez, Nermin Nikšić, Saša Magazinović i Nada Mladina iz Socijaldemokratske partije (SDP), Predrag Kojović, Damir Arnaut i Mirjana Marinković-Lepić iz NS-a, Dragan Mektić iz Srpske demokratske stranke (SDS), Enver Bijedić iz Socijaldemokrata (SD), Aida Baručija iz Nezavisnog bloka (NB) i Nenad Nešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS).

(Klix)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.