Povežite se sa nama

Zanimljivosti

Julia ‘Uragan‘: Sa 100 godina sam počela trčati, a sa 105 postavila svjetski rekord!

Objavljeno

Uprkos tome što je postavila svjetski rekord u trčanju na 100 metara, u kategoriji 105+, na Igrama seniora u američkoj Louisiani, Julia ‘Uragan’ Hawkins (105) nije bila potpuno zadovoljna, prenosi Guardian.

“Bilo je divno vidjeti toliko članova porodice i prijatelja na mojoj utrci. No, htjela sam to učiniti za manje od minute”, rekla je 105-godišnjakinja nakon utrke, u kojoj je zabilježila vrijeme od 1:02:95, rekord za žene u dobnoj kategoriji 105+.

Na pitanje je li zadovoljna činjenicom što je njen rezultat utrke ipak manji od njenih godina, Julia je spremno odogvorila: “Ne!”.

Penzionisana učiteljica bavi se sportom već neko vrijeme. Počela se natjecati na Državnim seniorskim igrama s 80 godina, specijalizirajući se za biciklističke utrke na kronometar, te je osvojila i nekoliko zlatnih medalja.

Naposljetku je završila svoju biciklističku karijeru rekavši da “nije bilo nikog s kim bih se mogla natjecati u mojim godinama”.

Kad je napunila 100 godina, počela je trčati. Prije 4 godine postavila je svjetski rekord na 100 metara za žene starije od 100 godina s vremenom 39:62. Kada je njen rekord u septembru srušila Diane Friedman, Hawkins se odlučila natjecati u novoj dobnoj kategoriji.

Ove godine palo je nekoliko dobnih rekorda u utrkama na 100 metara. 

Izvor: Voice.ba

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.