Povežite se sa nama

BiH

Izetbegović poručio iz Banje Luke: Neodlučnost OHR-a ohrabruje one koji priželjkuju raspad BiH

Objavljeno

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke održane u Banjoj Luci poručio da nije remetilačke politike Saveza nezavisnih socojaldemokrata posljednjih petnaestak u državi bi se bolje živjelo, a mladi ljudi ne bi odlazili u inostranstvo.

– Ne postoji mogućnost jednostranog prenosa nadležnosti sa državnog nivoa. To ne mogu raditi niži nivoi, to je put u ćorsokak. Pozvali smo visokog predstavnika da reaguje, njegova neodlučnost ohrabruje secesionističke politike. Ako OHR ne zaštititi svoje vlastite odluke, poslat ćemo apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

Također, pozivamo Tužilaštvo BiH da reaguje na najave ugrožavanja ustavnopravnog poretka – izjavio je Izetbegović na press konferenciji.

Izetbegović je još dodao da Predsjedništvo SDA očekuje da se u Parlamentu FBiH usvoji zakon o doprinosima kako bi se minimalna plaća sa 406 KM podigla na 700 KM.

– Očekujemo da Parlament FBiH usvoji zakon prema kojem bi se iz budžeta izdvajalo od 1,5 do dva posto za održivi povratak u RS, ali i Srba u FBiH. Pozdravili smo formiranje probosanskog bloka u RS-u za predstojeće izbore – istakao je Izetbegović i dodao kako očekuje da se urade određene korekcije u planu izgradnje autoputa koji prolazi kroz Kozarac, a tiču se imovine Bošnjaka.

(Faktor.ba)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.