Povežite se sa nama

RS

Iz Civilne zaštite: Novitović dobio fotelju direktora u „Šumama Srpske“

Objavljeno

Donedavni vršilac dužnosti zamjenika direktora Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović razriješen je sa te funkcije i imenovan za v.d. direktora šumskog gazdinstva „Drina“ Srebrenica, otkriva CAPITAL.

Vlada Republike Srpske na 71. sjednici održanoj 30. maja donijela je Rješenje o razrješenju v.d. zamjenika direktora RUCZ Milana Novitovića zbog isteka vremena na koje je postavljen.

„Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS“, navodi se u rješenju Vlade Srpske koje je 13. juna objavljeno u Službenom glasniku.

Podsjećamo, Milan Novitović je 26. septembra 2022. godine pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci, a potom je uhapšen. Novitović je u tom trenutku bio kadar Ujedinjene Srpske i v.d. direktora RUCZ, a sumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja.

Republičko javno tužilaštvo krajem januara ove godine zvanično je obustavilo istragu protiv Novitovića, a on je u međuvremenu promijenio stranački dres i skrasio se u NPS-u Darka Banjca.

Novitović je u aprilu 2021. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. U zatvor nije otišao, jer nije počinio novo krivično djelo za vrijeme trajanja uslovne kazne.

Prema toj presudi, Novitović je 8. decembra 2017. godine oko deset časova u Banjaluci, zbog neriješenih poslovnih odnosa oštećenom Draganu Makiviću prijetio da će ga skinuti golog, voziti vezanog lancima, te da će lajati od Banjaluke do Vranja.

(Capital)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.