Povežite se sa nama

Crna hronika

Ispovijest djevojke kojoj je Nermin ubio oca i brata: Svi su znali da je psihopata

Objavljeno

Trostruki ubica Nermin Sulejmanović ubio je prije dvije sedmice Denisa Ondera i Džengiza Ondera, brata i oca Dženane Onder, koja je prvi put nakon ubistva progovorila u javnosti.

“Da, istina je, poznavala sam ubicu. Cijeli grad ga je znao, Gradačac je malo mjesto”, počela je svoju priču za Avaz 24-godišnjakinja.

“Kad sam ja imala samo 15, a on 26 godina, u nekoliko je navrata pokušao stupiti sa mnom u kontakt, s čim sam upoznala svog pokojnog oca. Moj otac to nije dopustio, shvatio je da je jedina namjera tog čovjeka bila ostvarivanje materijalne koristi od moje porodice i da za to nije birao sredstva. Otac me poslao u Njemačku na dva mjeseca kako bi me zaštitio od Nermina”, priča.

“Opljačkao je moju porodicu”

Ogorčena brojnim medijskim napisima o navodnom uzimanju novca i bijegu s ubicom, Dženana kaže da je to laž.

“Nermin je u septembru 2015. godine opljačkao moju porodicu, iz porodične  kuće ukrao je 54.200 evra, a zbog toga je moj otac s njim vodio sudski spor sljedećih osam godina. Na prošlom ročištu je priznao neke stvari, ali ono još nije zaključeno. Vjerovatno je znao da će ići u zatvor pa je krenuo za njima”, kaže Dženana.

Navodi kako je ogorčena jer “mediji pokušavaju prikriti greške i propuste vlasti, puštajući u javnost nekakve izjave, poluinformacije i apsolutne laži navodnih prijatelja njezine porodice”.

“Niko ne spominje bol moje majke, koja je još uvijek u tuzlanskoj bolnici, na medicinskim aparatima, u teškom stanju, koja je u jednom danu izgubila supruga i sina, a i sama je skoro podlegla povredama”, kaže.

“Svi su znali da je Nermin psihopata”

Govorila je o bratu.

“Denis je bio ambiciozan momak, softverski inženjer, humanitarac, koji nikada nikome nije zamjerao. U Brčkom je otvorio firmu. Radio je velike projekte za američke školske sisteme. Bio je vezan za svoju porodicu. Planirao se ženiti, prije mjesec dana kupio je stan u centru grada kako bi bio blizu roditelja”, kaže Dženana.

“Za kraj, svi su u gradu znali da je Nermin nasilnik, psihopata… On je to oduvijek bio, nije postao odjednom sve to. Imao je mnogo djela, a malo kaznenih prijava. Imao je kaznenih prijava, ali ne i presuda.  Štitili su ga od zatvora. Načini na koje je to izvođeno me ne zanimaju, niti me on zanima. Meni porodicu niko ne može vratiti. Ali čast i ugled i te kako možemo… Istinom”, rekla je na kraju.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.