Povežite se sa nama

Ekonomija

Inspektori najčešće kontrolišu rast cijena: Izrečeno 30 kazni za trgovačke centre

Objavljeno

Glavni republički tržišni inspektor Radivoje Gavrić rekao je za RTRS da je glavni predmet inspekcijskih kontrola rast cijena.

– U prošloj godini smo svakodnevno pratili rast cijena, jer se dešavalo da se u jednom danu nekoliko puta mijenjaju cijene, pogotovo kada su u pitanju naftni derivati i osnovne životne namirnice. Ove godine taj trend je nastavljen, ali u manjem intenzitetu. I dalje ima nesavjesnih trgovaca koji zloupotrebljavaju situaciju – rekao je Gavrić.

On je naveo da je ove godine izvršeno oko 200 kontrola trgovačkih centara i da je izrečeno skoro 30 kazni u ukupnom iznosu od skoro 400.000 KM.

– Paralelno, kontrolišemo i benzinske pumpe. Nismo zadovoljni stanjem, od 140 kontrolisanih subjekata, bilo je 16, 17 neispravnih. Njima je izrečena kazna u ukupnom iznosu od 240.000 KM – rekao je Gavrić.

Govoreći o kampanji “Društveno odgovorni”, Gavrić je rekao da je riječ o posebnoj kategoriji koja nije regulisana zakonskim osnovama na kojima bi inspekcija djelovala, već na odgovornoj politici vlasti prema građanima kojima su omogućene niže cijene određenih proizvoda.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.