Povežite se sa nama

Estrada

Fotka Miladina Šobića posle 40 godina u javnosti

Objavljeno

Te davne 1981. godine, kao pravo osveženje na jugoslovenskoj muzičkoj sceni pojavio se tada mladi i perspektivni kantautor Miladin Šobić. On je pre 40 godina objavio debitantski album pod nazivom “Ožiljak”, na kojem su se našle brojne sjajne stvari.

Pesme kao što su “Džemper za vinograd”, “Od druga do druga” i ostale su tokom vremena postale evergrin eks Ju muzike i dan danas se rado slušaju.

Miladin Šobić je kasnije objavio još jedan album pod nazivom “Umjetnost gluposti”, svirao širom cele Jugoslavije, Đorđe Balašević ga je voleo i smatrao zdravom konkurencijom, a pričalo se da je navodno sa njim hteo da sarađuje i Lajonel Riči.

Miladin se povukao sa scene, a njegove pesme mnogi i dan danas obožavaju.

Miladin Šobić se po mnogim stvarima razlikovao od ostalih pevača. Pre svega i zato što je pevao iz duše i po ličnom iskustvu, što je retkost. On je kroz svoje pesme, savetovao i govorio o životu onakvom kakav jeste, te nam je na svoj način pokušao otkriti njegov smisao.

U vreme najvećeg uspeha Šobić doživljava porodičnu tragediju. Njegova sestra umire nakon teške bolesti, da bi se nakon toga povukao sa muzičke scene.

Pogledajte kako mu “stoje” zrele godine:FOTO: Printscreen/YoutubeFOTO: Printscreen/YoutubeFOTO: Printscreen/YoutubeFOTO: Printscreen/Youtube

Šobiću je 2016. godine u Podgorici uručena Trinaestojulska nagrada za životno delo.

Izvor: Direktno.rs

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.