Povežite se sa nama

Društvo

Etički odbor Ljekarske komore Srbije o profesoru Nestoroviću

Objavljeno

Konstatovano je da su njegove izjave mogle da budu protumačene pogrešno

Etički odbor Ljekarske komore Srbije održao je sjednicu na kojoj je bilo više tačaka dnevnog reda, a jedna od njih se ticala i izjava profesora Branimira Nestorovića, pa su se članovi odbora izjašnjavali da li je on svojim nastupima i postupcima, kao član Kriznog štaba za suzbijanje Covida 19, prekršio etički kodeks.

Kako piše Telegraf.rs, na sjednici održanoj polovinom juna, utvrđeno je da profesor Nestorović nije prekršio etički kodeks.

– Konstatovano je da su njegove izjave mogle da budu protumačene pogrešno, da nekoga dovedu u zabludu ili izazovu nedoumicu, što zavisi od osobe koja ga sluša, ali i da on ima pravo slobode govora. Naravno, još jednom je apelovano na sve ljekare, kao što je i prošle godine u aprilu, da moraju da vode računa o svojim izjavama – kaže izvor Telegrafa.

Zahtjev da se utvrdi da li je prof. dr Nestorović prekršio kodeks ljekara, pokrenula je u aprilu prošle godine grupa profesora Medicinskog fakulteta.

U dopisu Etičkom odboru Ljekarske komore Srbije, grupa profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu je navela nekoliko Nestorovićevih izjava, a između ostalog su podsjetili i na nastup profesora na konferenciji za medije 26. februara, da je “korona najsmješniji virus”.

Etički odbor, inače, nema pravo da izriče sankcije, ali da su pronađeni u ovom slučaju elementi koji se kose sa profesionalnom etikom, mogao bi da se pokrene postupak pred Sudom časti Ljekarske komore Srbije, koji ima pravo da oduzima licence.

(Avaz.ba)

FOTO: AGENCIJE

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.