Povežite se sa nama

Svijet

Džonson za Bajdena: “Veliki dašak svježeg vjetra”!

Objavljeno

– Britanski premijer Boris Džonson pozdravio je američkog predsjednika Džozefa Bajdena kao “veliki dašak svježeg vazduha” jer on želi da radi sa Londonom po nizu pitanja od klimatskih promjena, do kovida 19 i bezbjednosti.

“To je veliki dah svježeg vazduha. Novo je i interesantno i veoma naporno radimo zajedno. Sastanak je trajao duže od sat vremena i pokrili smo niz tema”, rekao je danas Džonson nakon sastanka sa Bajdenom.

Analitičari navode da je Bajden voljan da pokuša da dolazak u Evropu iskoristi kako bi popravio situaciju nakon administracije bivšeg predsjednika Donalda Trampa koji je izazvao podjele među saveznicima.

Džonson je umanjio nesuglasice sa Vašingtonom oko uticaja Bregzita na mir u Sjevernoj Irskoj navodeći da su SAD, Britanija i EU u “potpunoj harmoniji” kada je u pitanju pronalaženje rješenja za opstanak mirovnog sporazuma iz 1998. godine.

Džonson je negativno odgovorio na novinarsko pitanje da li je Bajden izrazio uznemirenost zbog situacije u Sjevernoj Irskoj.

Prema njegovim riječima, Amerika, SAD, Britanija i EU žele da se održi mirovni Sporazum za Sjevernu Irsku i da osiguraju trajnost mirovnog procesa.

(BN)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.