Povežite se sa nama

Ostali sportovi

Dvorana Borik domaćin karate turnira: Banjaluka ugostila takmičare iz pet zemalja

Objavljeno

U sportskoj dvorani Borik u toku je 2. Srpska open, međunarodni karate turnir u organizaciji Karate saveza Republike Srpske u kojem učestvuje 620 takmičara.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je izrazio nadu da će i u narednom periodu biti sličnih takmičenja i sportskih manifestacija što, kako kaže, “Banjaluku stavlja na tron, onog što je cilj Grada, a da bude ono što je nekad bila grad sporta”.

– Ovaj turnir je veoma važan za nas, i želimo da bude tradicionalan. Grad će uvijek podržati, kako  finansijski, tako i kroz ustupanje dvorane „Borik“, našeg hrama sporta. Znam da je za organizatore, Karate savez Republike Srpske, važno da ovaj turnir bude od značaja za Grad i to je nešto o čemu ćemo u narednom periodu razgovarati – istakao je gradonačelnik.

On je zaključio da je ponosan na to  što vidi mnogo mladih ljudi koji se bave ovim sportom, te da uprkos jednom izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, sport i sportske aktivnosti i dalje žive u našem gradu.

Predsjednik Karate saveza RS Miroljub Kremenović precizirao je da na turniru učestvuje 620 sportista iz 70 klubova koji dolaze iz pet zemalja, te da se vodilo računa da prilikom takmičenja na tatamiju bude maksimalno do 50 takmičara.

– Ovo takmičenje organizuje naš Karate savez i gledamo ga kao centralni turnir koji će biti tradicionalan i organizovan dugi niz godina – rekao je Kremenović.

(Srpskainfo)

FOTO: A.ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.