Povežite se sa nama

Tenis

Đokoviću prijeti do pet godina zatvora?

Objavljeno

Australijske imigracione vlasti proširile su istragu protiv Novaka Đokovića na navodan niz grešaka i nesaglasnosti vezanih za putovanje srpskog tenisera u Australiju. Prema pisanju tamošnjih medija, najboljem teniseru planete prijeti i do pet godina zatvora ukoliko se dokaže da je lažirao dokaze.

Odluka o ponovnom ukidanju vize Đokoviću odložena je nakon što su njegovi advokati podnijeli nove dokaze nadležnim organima.

Australijski medij „Ejdž“ tvrdi da je istraga proširena na kršenje obavezne izolacije u Srbiji i netačnu informaciju o putovanju u neku drugu zemlju u posljednjih 14 dana pred dolazak u Australiju, što je Novak već priznao, ali i na, kako se navodi, nesaglasnosti sa datumom njegovog pozitivnog kovid-19 testa zbog kojeg je dobio medicinsko izuzeće.

Imigracioni ministar Aleks Hok mimo ove istrage razmatra mogućnost da ukine Novaku vizu, uprkos tome što je Srbin pobijedio Australiju na sudu početkom nedjelje.
 
Ministar može da putem diskrecionog prava Novaka deportuje ukoliko zaključi da je on opasnost po zdravlje.
 
To, međutim, nije najveći problem sa kojim je srpski teniser suočen jer, prenose isti izvori, njemu prijeti čak i do pet godina zatvora koliko je prema australijskom zakonu maksimalna predviđena kazna za davanje lažnih dokaza, ukoliko se isto utvrdi.

(Sputniknews.com)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.