Povežite se sa nama

RS

Đokić: Šmit doveden u ulogu cirkusanta

Objavljeno

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da Kristijan Šmit konačno treba da shvati da je doveden u ulogu cirkusanta i klovna u BiH, te da nije svjestan da su ga i one države koje ga navodno podržavaju dovele u takvu situaciju.

„Da ga iskreno poštuju i da misle da je diplomata, onda bi tražili način da mu verifikuju i legalizuju status, ali od toga nema ništa“, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić smatra da je Šmit turista, te pita da li je platio boravišnu taksu, jer je dosta dugo u BiH.On je rekao da bi bilo lijepo da Šmit kaže ko mu daje tu podršku iz Republike Srpske na koju se poziva.

„Koji su to politički krugovi koji su društveni krugovi, da ih tako nazovemo, koji daju podršku takvom čovjeku ili takvoj aktivnosti međunarodne zajednice?“, pita Đokić.

Đokić je podsjetio na ponašanje Šmita na konferenciji za novinare prije nekoliko mjeseci u Sarajevu kada je nastupio kao nasilnik, misleći da će tako skrenuti pažnju i da će ga se neko uplašiti.

„Kao on je neki diplomata, političar koji dolazi iz važne zemlje. NJemačka jeste velika i važna zemlja, ali /Šmit/ nema pravo da se tako ponaša. Elementarno nepoštovanje je na taj način pokazao prema onima koji su tada u toj sali bili kao novinari koji su ga pratili i snimali“, ocijenio je Đokić.

Đokić je upitao ko daje Šmitu pravo da se ponaša kao bahati primitivac, te podsjetio da nikada na pres-konferencijama ili javnim nastupima nije bilo takve reakcije nijednog političara.Prema njegovim riječima, takvim bahatim ponašanjem i izjavama Šmit je pokazao da ga nije briga za BiH i da je ne cijeni.

„Ako misli da smo „nedorasli i nezreli i majmuni“, podsjećam da se ovim poslom bavimo 30 godina i imamo rezultate u radu i političku podršku koja je legitimna“, naglasio je Đokić.

Lider Socijalističke partije smatra da je Šmitov cilj izazivanje i produbljivanje postojeće krize, te smišljanje novih načina da se BiH uvede u krizu i za to da optuže Republiku Srpsku i Srbe, koji se, kako je rekao, neće odricati borbe za zaštitu Ustava i zakona koji su legalno doneseni.

Kristijan Šmit izjavio je da su političari u BiH „očigledno izgubili nit“ i ocijenio da je stanje, zbog osporavanja njegovog diplomatskog statusa, „kao da majmuni nastupaju u cirkusu“.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.