Povežite se sa nama

Region

Dačić o BiH: Meni uvijek bliži naš brat po krvi ovdje, nego bilo koji izaslanik

Objavljeno

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuarta Peacha, da svima treba da bude jasno da nametanje bilo kakvih rješenja na štetu Srbije i srpskog naroda u cjelini nije prihvatljivo.

“Svi ti izaslanici koji se negdje imenuju, ukoliko žele da daju pozitivan doprinos rješavanju pitanja, mi samo možemo da pozdravimo, ali isto tako treba da svima bude jasno da nametanje bilo kakvih rješenja koja bi bila na štetu Srbije i srpskog naroda u cjelini, za nas nije prihvatljivo”, rekao je Dačić za B92.

On je ocijenio da ima mnogo izasanika, a malo ima rezultata, te da je problem u tome što balkansko “bure baruta” uvijek potpali neko sa strane.

“I uvijek je na kraju ispadalo da smo mi krivi. Ispada da smo mi kao divljaci koji između sebe ne možemo da se dogovorimo. Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje, nego bilo koji specijalni izaslanik“, rekao je Dačić.

On smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. “Dosta je više specijalnih izaslanika. Zadržite ih za sebe”, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da ne zna u kojem smislu je Velika Britanija na proteklom samitu NATO u Rigi predložila da se u BiH pošalju NATO snage, napominjući da u BiH već postoji mirovna misija, te istakao da je prošlo to vrijeme kada se vojno rješavalo pitanje Balkana.

On je rekao da Srbija treba da se čvrsto zalaže za mir, te da je to veoma važno u sadašnjim trenucima koji su veoma ozbiljni, a ozbiljna je i situacija vezano za BiH.

“Mislim da britanski izaslanik nije postavljen zbog BiH, nego zašto što i Velika Britanija misli da i ona treba da ima nekog specijalnog izaslanka”, rekao je Dačić.

Izvor: N1

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.